Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kirjaston tiloissa kokeillaan ensimmäistä kertaa sisätilapaikannusta

Jaa

Paikasto on uusi Sellon kirjastossa toimiva Android-sovellus, jonka avulla voit hakea palveluiden, tilojen ja aineistojen sijainteja kirjastossa. Paikasto-palvelun julkistamistilaisuudet ovat Sellon kirjaston lavalla 14.9. klo 12 ja 16

Espoon kaupunginkirjaston sisätilapaikannussovelluksen avulla asiakas voi paikantaa kirjaston tiloja, palveluja ja aineistoja. Testauskirjastona toimii Sellon kirjasto. Kokeilussa on toteutettu kännykkään Google Play -ohjelmistokaupasta ilmaiseksi ladattavissa oleva ohjelmistosovellus Paikasto, joka toimii yhteydessä Helmet- aineistohakuun. Sovellus näyttää käyttäjälle reitin haetun kohteen luo sisätilakartalla.

Sovelluksen karttanäkymän pohjana käytetään Google Maps -ohjelmistokomponenttia. Käyttäjän sijainti paikallistetaan Indoor Atlas -sisätilapaikannusjärjestelmällä. Kirjasto hallitsee sisältöä Google Fusion Tables -käyttöliittymällä. Toistaiseksi ladattava sovellus toimii vain Android-ympäristössä.

Kokeilun tavoitteena on arvioida sisätilapaikannustekniikan soveltuvuutta kirjaston asiakaspalvelun parantamiseen sekä myös arvioida tekniikan soveltuvuutta muihin kaupungin palveluihin.

Suurimpana kokeiluun lähtemisen taustalla olevana tarpeena kirjastossa on ollut saada asiakkaiden käyttöön helposti päivitettävissä oleva pohjapiirros kirjaston tiloihin, palveluihin ja aineistoryhmiin. Testattavaksi tuotettu sovellus näyttää näiden lisäksi myös yksittäisen kirjastoaineiston sijainnin.

Sovelluksen on toteuttanut Osuuskunta Luova Kupla Oy.

Kokeilu päättyy syyskuun lopulla. Vastaavaa paikannussovellusta ei ole aikaisemmin toteutettu kirjastoympäristöön Suomessa eikä tietääksemme myöskään ulkomailla.

Paikasto on vielä kehitysvaiheessa ja toivomme, että kertoisit mielipiteesi ja parannusehdotuksia. Sovelluksessa on linkki palautteeseen tai voit antaa palautetta myös netissä osoitteessa: www.paikasto-com/palaute
 

Kuva: Roosa Salonen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Ellen Karhulampi, projektipäällikkö Mikko Hämäläinen (@espoo.fi)

Kehittämispäällikkö Valia Wistuba, Espoon digiagenda, puh. 043 825 2905, valia.wistuba@espoo.fi

Testaustilaisuus: Roosa Salonen (@espoo.fi)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme