Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kirjaston uusi lukuhaaste käynnistyy Lainan päivänä 8.2.

Jaa
Lainan päivänä 8.2. julkaistaan Vaasan kaupunginkirjaston lukuhaaste vuodelle 2023. Luontoon liittyvä lukuhaaste on toteutettu tällä kertaa lukubingon muodossa.
Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund

Luonnollisessa lukuhaasteessa luetaan tai kuunnellaan kirjoja, jotka liittyvät tavalla tai toisella luontoon. Kirjan pääosassa voi olla esimerkiksi eläin, siinä suojellaan luontoa tai se käsittelee jotain vuodenaikaa. Bingon saa, kun on täyttänyt neljä ruutua pystyyn, vaakaan tai vinoon.

–Halusimme tehdä lukuhaasteesta sellaisen, että siihen on mahdollisimman helppo tarttua. Jos innostuu, voi täyttää vaikka kaikki bingoruudut, kannustaa ts. palvelupäällikkö Minna Rinta-Valkama Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Pääkirjaston ala-aulaan tulee näyttely haasteeseen sopivista kirjoista, jotka ovat sekä aikuisille että lapsille suunnattuja. Vinkkejä kirjoista voi kysyä myös kirjaston henkilökunnalta.

–Lukuhaasteen tavoitteena on lisätä lukuiloa ja tuoda lukemiseen vaihtelua sekä saada ihmiset tarttumaan kirjoihin, joita he eivät ehkä muuten lukisi, kertoo Rinta-Valkama.

Luonnollinen lukuhaaste on voimassa 31.12.2023 saakka. Lomakkeen voi ladata kirjaston verkkosivuilta. Halutessasi voit palauttaa bingolomakkeen mihin tahansa kirjaston toimipisteeseen siihen mennessä. Lomakkeen palauttaneet osallistuvat arvontaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ts. palvelupäällikkö Minna Rinta-Valkama Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 0401828541, minna.rinta-valkama@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vi gör Vasa till Finlands snyggaste stad – kampanjen En miljon soppåsar inspirerar till att samla skräp i omgivningen29.3.2023 13:22:41 EEST | Tiedote

Yle ordnar under våren den riksomfattande kampanjen En miljon soppåsar, vars mål är att inspirera människor till att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen. Vasa deltar också i kampanjen tillsammans med över 140 städer och kommuner. De insamlade soppåsarna anges på kampanjsajten vid den egna orten. Kom med och gör Vasa till Finlands snyggaste stad!

Tehdään Vaasasta Suomen siistein kaupunki – Miljoona roskapussia -kampanja innostaa keräämään roskia ympäristöstä29.3.2023 13:16:11 EEST | Tiedote

Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. Tule mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme