Kirjastopalvelu siirtyy Bio-kirjamuovin käyttöön

Jaa

Suomen kirjastopalvelu Oy muovittaa kirjastoille toimitettavat kirjat jatkossa kasvipohjaisella Bio-kirjamuovilla. Ympäristöystävällisemmän materiaalin käyttöön siirrytään kokonaan siirtymäajan puitteissa. Kirjojen muovituksesta vastaa Kirjastopalvelun logistiikkakumppani Porvoon Kirjakeskus Oy.

“Olemme jo jonkin aikaa kartoittaneet kirjojen muovittamiseen sopivia materiaalivaihtoehtoja, jotka vastaisivat laatukriteereihimme. Haluamme, että toimintamme on vastuullista ja ratkaisut myös kantavat pitkälle. Kirjojen muovittaminen pidentää selvästi kirjan käyttöikää ja vähentää näin ympäristön kuormitusta. Kotimaisen Pelloplastin Bio-muovi on eettinen valinta kirjojen muovittamiseen”, kertoo Kirjastopalvelun myyntijohtaja Anna Humalainen materiaalin valinnasta. 

Mattapintainen Bio-kirjamuovi on ulkonäöltään ja käyttöominaisuuksiltaan hyvin lähellä aikaisempaa muovitusmateriaalia. Se on valmistettu kasvipohjaisesta kalvosta. Kalvo valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista eikä se sisällä lainkaan fossiilisia raaka-aineita.  

BIO-kirjamuoveissa käytetään vesiohenteisia akryylidispersio-liimoja, jotka eivät sisällä liuottimia.   

Kirjastopalvelu on Suomen monipuolisin kirjastomateriaalien, -palveluiden ja kalusteiden  toimittaja. Lisäksi yritys välittää peruskoulujen oppimateriaaleja kunnille. Kirjastopalvelun osana toimii kirjakustantamo Avain, joka julkaisee kotimaista tietokirjallisuutta, lastenkirjoja sekä laajan valikoiman selkokirjallisuutta. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös laajan valikoiman verkkokirjakauppa ja konsernipalveluita tarjoava Booky.fi Oy, jakelu-, varastointi- ja tilauspalveluita yrityksille tarjoava logistiikkakeskus Porvoon Kirjakeskus Oy ja nuottikauppa Ostinato Oy. Konserni työllistää noin 120 henkeä ja sen liikevaihto on noin 48 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Suomen kirjastopalvelu Oy, myyntijohtaja Anna Humalainen, anna.humalainen@kirjastopalvelu.fi, puh. 045 679 1276

Lisätietoja materiaalista: www.pelloplast.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastopalvelu Oy
Suomen kirjastopalvelu Oy
Työpajankatu 13 A, 5. krs
00580 Helsinki

https://www.kirjastopalvelu.fi

Suomen kirjastopalvelu Oy on Suomen monipuolisin kirjastomateriaalien, -palveluiden ja kalusteiden toimittaja. Yhtiö välittää myös peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppimateriaaleja kunnille. Kirjastopalvelun osana toimii kirjakustantamo Avain, joka julkaisee kotimaista tietokirjallisuutta, lastenkirjoja sekä laajan valikoiman selkokirjallisuutta.

Suomen Kirjastoseura omistaa Kirjastopalvelusta 10 prosenttia. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastopalvelu Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme