Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kirjastosta uusia lukupasseja alle kouluikäisille lapsille

Jaa

Vaasan kaupunginkirjaston eri yksiköistä saa hakea lukupasseja alle kouluikäisille lapsille. Uusia lukupasseja on kolme erilaista ja niissä on innostavia tehtäviä. Kun lukupassi on valmis, voi kirjastosta noutaa palkinnoksi Lulu-tarran.

Lukupassi tehdään yhdessä aikuisen tai muun lukutaitoisen läheisen ihmisen kanssa.

–Kirjoja luetaan ja tutkitaan yhdessä, katsellaan kirjojen kuvituksia, tehdään tehtäviä ja jutellaan kirjojen herättämistä ajatuksista ja tunteista, kertoo Jessica Peltoniemi Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Lukupasseja on kolme ja ne on suunniteltu eri ikäisille lapsille:

• Höyhensaarten lukupassi (alle 3 vuotiaat)
• Satuseikkailijan lukupassi (3-4 vuotiaat)
• Tutkimusmatkailijan lukupassi (5-6 vuotiaat)

Lukuseikkailu kutsuu!

Kaikki lukupassit koostuvat kuudesta inspiroivasta ja mukaansa tempaavasta tehtävästä. Lukupassissa on ehdotuksia sopivista kirjoista, mutta kirjat voi myös vapaasti valita. Kirjasto auttaa mielellään kirjojen valinnassa. Tehtävät eivät liity tiettyyn yksittäiseen kirjaan.

Lukupassit ovat lapsiperheiden ja varhaiskasvatuksen kulttuuripolun käytössä, ja ne on tuottanut Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.

Lukupassin voi tulostaa kirjaston verkkosivulta tai noutaa kaikista kirjaston yksiköistä.
Kun lukupassi on valmis, voi kirjastosta noutaa palkinnoksi kivan Lulu-tarran, jonka voi kiinnittää lukupassiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanketyöntekijä Jessica Peltoniemi, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. +358406240389, jessica.peltoniemi@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.
Kuva: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme