Karttakeskus

Kirjauutuus opastaa löytöretkille Helsingin seudun historiaan ja nykypäivään

Jaa

Helsingin seudulle kätkeytyy monia idyllisiä kartanomiljöitä, historiallisia kulkuväyliä, vehreitä puistokeitaita, arkkitehtonisia esikaupunkeja ja paljon muuta, joka ei kiireiselle kulkijalle paljastu. Sopivasti Helsinki-päiväksi julkaistu uusi opaskirja vie kävelyreiteille pääkaupunkiseudun salaisuuksiin karttojen kera.

Uutuusopas johdattaa kävelyretkille Helsingin seudun historiaan ja nykypäivään. Kurkistus kulman taakse tai metsittyneelle kalliolle voi paljastaa yllätyksiä tutustakin kotiseudusta.

- Arkisessakin kaupunkiympäristössä voi havaita lukuisia historian kerrostumia. Vanhoilla rakennuksilla on paljon tarinoita, ja uusien kerrostalojen lomassa pujottelevat vanhat tienpohjat ja satavuotiaat juoksuhaudat, kuvailee Jussi Iltanen.

Kirjassa on eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteensä 40 monipuolista kävelyreittiä, jotka muodostavat samalla 20 pitkää, yli kymmenen kilometrin reittiä.

- Oppaan tavoitteena on innostaa lukijoita tutustumaan pääkaupunkiseudun historiaan ja luontoon myös oman kotikaupunginosan ulkopuolella samalla kun askelmittariin kertyy askeleita kuin huomaamatta, kertoo Iltanen. - Opas sopii mainiosti niin kahviloita kaipaavalle sunnuntaikävelijälle kuin kokeneelle, koko päivän retkiä harrastavalle patikoijalle tai pyöräretkistä nauttivalle seikkailijallekin.

Oppaan avulla myös Helsinkiin saapuvan matkailijan helppo tutustua alueisiin keskustan ulkopuolella. Reitit on suunniteltu niin, että ne alkavat ja päättyvät juna- tai metroasemilta tai runkoliikenteen pysäkeiltä ja useimmat muodostavat lenkin takaisin lähtöpaikkaan.

Kirjan selkeille kartoille on merkitty reitit ja kohteet. Kartat voi ladata maksutta myös Avenza Maps -sovelluksella, jolloin oman sijainnin näkee puhelimen kartalla.

Jussi Iltanen (maantieteilijä, FM) on kirjoittanut Helsingin seudusta ja sen historiasta useita tietokirjoja ja matkaoppaita. Hän on innostunut erityisesti paikallishistoriasta ja erikoistunut rautateiden historiaan.

Tuotetiedot:
Jussi Iltanen
Löytöretkiä Helsingin seudulle (Karttakeskus 2021)
• nidottu, 224 s.
• 12 x 18,5 cm
• ISBN 978-952-266-684-0
• suositushinta 23 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:
Johanna Duarte
Myynti- ja markkinointikoordinaattori
Karttakeskus
johanna.duarte@karttakeskus.fi
+358 50 500 1274

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karttakeskus
Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karttakeskus

Uusi Retkipaikka-kirja esittelee Suomen kauneimmat maisemat21.4.2021 08:10:53 EEST | Tiedote

Luonnossa retkeily on innostanut korona-aikana paljon uusia ihmisiä, ja harrastajamäärät ovat lisääntyneet selvästi. Kotimaan retkeilybuumi on kasvattanut myös retkeilykirjallisuuden ja karttojen myyntiä. Tapion Karttakeskuksen supersuositun Retkipaikka-kirjasarjan kolmannessa osassa sukelletaan toinen toistaan kauniimpiin maisemiin Ahvenanmaalta Utsjoelle ja tehdään tunnetuksi uusia luontokohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme