Tapio Karttakeskus

Kirjauutuus opastaa retkeilijät muinaisten kohteiden äärelle

Jaa

Uusi opas johdattaa kulkijat retkelle menneisyyteen ja muinaiseen elämänkulkuun. Kirjassa esitellään yli 80 eri aikakausien retkeilykohdetta kaikkialta Suomesta.

Jännittävät tarinat heräävät eloon retkillä Suomen upeimmille jätinkirkoille, hautasaarille, linnavuorille, rangaistuspaikoille ja monille muille muinaiskohteille. Kirjaan on valittu mukaan laajasti kohteita eri aikakausilta, ja ne kertovat menneisyyden ihmisten elämästä, kuten asumisesta, työstä ja liikkumisesta, mutta myös kuolemasta ja hautaustavoista.

Tietokirjailija ja retkeilijä Tuomo Kesäläinen on tutustunut ja kuvannut ympäri Suomea satoja vanhoja asuinsijoja, kalliomaalauksia, palvonta- ja hautapaikkoja sekä muita ihmistoiminnan merkkejä ja koonnut niistä näyttävimmät tähän kirjaan.

Vanhimmat kohteet ovat ajalta, jolloin jääkauden jälkeen paljastuvalle maalle asettuivat ensimmäiset metsästäjä-keräilijät noin 11 000 vuotta sitten. Tuoreempaa historiaa edustavat esimerkiksi muinaistiet, tarina- ja rajakivet, rangaistuspaikat sekä kalliohakkaukset.

-Teos on oma näkemykseni esittelemisen arvoisista muinaiskohteista retkeilijän näkökulmasta. Näiden kohteiden historia ja näyttävyys ovat tehneet minuun suurimman vaikutuksen. Historiallisen ja arkeologisen arvonsa lisäksi muinaisjäännökset ovat usein todella hienoja ja monipuolisia retkikohteita. Monet kirjan kohteista sijaitsevat esimerkiksi kansallispuistoissa, muilla suosituilla retkeilyalueilla sekä luontopolkujen ja matkailuteiden varsilla, Kesäläinen vinkkaa.

Kirjassa retkeilytieto, kuvat, kartat ja historia yhdistyvät yllättävien yksityiskohtien ja kutkuttavan perintötiedon kanssa. Kaikista teoksen yli 80 kohteesta on laadukkaat kartat, joiden avulla on helppo löytää perille muinaisille tapahtumapaikoille.

-Muinaiskohteilla kulkiessaan retkeilijällä on mahdollisuus tutustua siihen, miten ihmiset menneisyydessä elivät ja millaisia jälkiä heidän toimintansa on jättänyt ympäristöön. Teoksen tavoite on esitellä historiaamme upeiden retkeilykohteiden avulla ja konkreettisten esimerkkien kautta laajentaa ymmärrystämme Suomen ja suomalaisten historiasta, Kesäläinen kertoo.

Suomen upeimmat muinaiskohteet on jatkoa vuonna 2020 ilmestyneelle suositulle Suomen upeimmille luontokohteille, ja yhdessä ne muodostavat mahtavan ideapankin päiväretkeilijälle.

Tuotetiedot:
Tuomo Kesäläinen
Suomen upeimmat muinaiskohteet
• nidottu, 160 s.
• 17 x 21 cm
• ISBN 978-952-266-702-1
• suositushinta 27 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:
Aino Wuolijoki
p. 050 5647684
Kustannuspäällikkö, Karttakeskus
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutuusopas johdattaa pyörämatkalle Saimaan järvimaisemiin13.6.2022 07:12:00 EEST | Tiedote

Saimaan upeita maisemia ja hienoja nähtävyyksiä voi ihailla pyörän satulasta. Tapio Karttakeskuksen uutuusopas esittelee keskeisimmät pyörämatkailureitit Lappeenrannasta Imatralle, Puumalaan, Mikkeliin, Savonlinnaan ja Punkaharjulle. Alueella on niin vilkkaita kesäkaupunkeja toreineen kuin maaseudun rauhaa. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Imatrankoski, Lappeenrannan linnoitus, Olavinlinna, Punkaharju, Lietveden maisematie ja Astuvansalmen kalliomaalaukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme