Helsingin seudun kauppakamari

Kirjauutuus: Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen

Jaa

Moni talousrikos olisi voitu havaita etukäteen ja vahinkojen syntyminen estää. Tuore Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen -opaskirja neuvoo, kuinka rikoksia voi ennaltaehkäistä mm. tietoteknisin keinoin.

Mitkä syyt johtavat talousrikoksiin?


Kauppakamarin Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen -kirja antaa vinkkejä siihen, miten talousrikoksia voidaan ehkäistä ennalta. Muun muassa oikeustapausten pohjalta analysoidaan yleisimpiä talousrikokseen johtaneita syitä ja miten tätä tietoa voidaan hyödyntää riskien pienentämiseksi omassa organisaatiossa. Huomioon otetaan mm. yleiset toimintatavat, rekrytoinnissa käytettävissä olevat keinot ja kyberturvallisuus.


Mistä voi tietää, että organisaatiossa on meneillään talousrikos ja miten silloin tulisi toimia?

Kirja auttaa yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä myös havaitsemaan meneillään olevat talousrikokset antamalla runsaasti käytännön vinkkejä väärinkäytösten tunnistamiseen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa väärinkäytös huomataan, sitä pienemmiksi voidaan vahingot rajata.

Kirjasta saat ohjeet siihen, miten toimia, kun herää epäily väärinkäytöksestä tai vahinko on jo tapahtunut.

Talousrikosten estämisestä esimerkkejä

Tämä paljon ohjeita ja esimerkkejä sisältävä kirja hyödyttää organisaatioiden hallitusten jäseniä, muita avainhenkilöitä, lakimiehiä, tilintarkastajia ja controllereita sekä yritysturvallisuusasiantuntijoita ja riskienhallintahenkilöitä. Kauppakamarin kirja Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen ilmestyi 21.12.2020.

Asiantunteva kirjoittaja

Kirjan kirjoittaja Juha-Matti Laurio on tietoturva-asiantuntija, tietokirjailija ja Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Finland ry:n jäsen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kyberturvallisuudesta ja riskienhallinnasta, ja hän on toiminut tietoturva-asiantuntijana puolustusvoimissa, oikeushallinnossa ja yritysmaailmassa sekä useissa yhdistyksissä.

Kirjasarjan ensimmäinen osa, Talousrikosten tutkinta ja tutkintapyynnön laatiminen, ilmestyi lokakuussa 2020.

Lisätietoa:

Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari

Puh.: 09 2286 0359

Leena Viitala, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari

leena.viitala@chamber.fi

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot. www.kauppakamarikauppa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 09 2286 0359

- Leena Viitala, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari
leena.viitala@chamber.fi

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/


Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm.
www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot. www.kauppakamarikauppa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN OPAS – Johda PK-yritys menestykseen28.12.2020 14:34:19 EETKutsu

Kuinka hallitustyöskentelystä saadaan mahdollisimman tehokasta? Mikä on puheenjohtajan rooli ja vastuu sekä mitä asioita hänen on ensisijaisesti ymmärrettävä omassa asemassaan? Millä keinoin hallituksen puheenjohtaja voi auttaa yritystä saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen? Tervetuloa Hallituksen puheenjohtajan oppaan julkistamistilaisuuteen to 4.2. kuulemaan, kun kaksi hallitusammattilaista antavat hallituksen puheenjohtajalle sekä jäsenille käytännön ohjeita siitä, miten pk-yritystä johdetaan menestykseen hyvällä hallitustyöskentelyllä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme