Espoon kaupunki - Esbo stad

Kirkkojärven päiväkoti palkittiin rakentamisen laadusta – kunniamaininta kerrostalolle Saunalahdessa

Jaa

Espoon rakennuslautakunta on valinnut vuotuisen HURRAA! -tunnustuspalkinnon saajan. Tänä vuonna laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä palkittiin Kirkkojärven päiväkoti. Kunniamaininnan sai Espoon asuntojen uudiskohde Magneettikatu 14 Saunalahdessa.

Kirkkojärven päiväkoti. Kuva: Mikael Gylling
Kirkkojärven päiväkoti. Kuva: Mikael Gylling

Palkinto jaettiin perjantaina 15. joulukuuta. Palkinnon luovuttivat rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas ja vs. rakennusvalvontajohtaja Sirkku Malviala.

Kirkkojärven päiväkoti ihastuttaa kauniilla toteutuksellaan

”Kirkkojärven päiväkoti tarjoaa erityisen kauniit ja toimivat puitteet lapsille. Arkkitehtuuri päiväkodissa ammentaa lähtökohtansa luonnonläheisestä ympäristöstä, ja hyödyntää sitä kauniisti sisätiloihin avautuvin näkymin”, Tähtikunnas toteaa.

Päiväkoti aloitti toimintansa uusissa tiloissa (os. Kylätorintie 5) marraskuussa. Samassa rakennuksessa toimii myös nuorisotila. Uudisrakennus toteutettiin tontilta aiemmin puretun päiväkodin tilalle.

Rakennuslautakunta kiittelee rakennuksen modernia ilmettä ja tunnelmaa, joka on luotu luonnonvalolla ja vaaleilla sävyillä. Sisäänkäynti iloisen värisine markiiseineen kutsuu käymään sisään. Tilojen ja kalusteiden suunnittelussa on poikkeuksellisella tavalla eläydytty lasten päiväkotiarkeen sekä huollon ja käytön vaatimuksiin. Myös rakennuksen akustiikka on erinomainen.

”Rakennuspaikka oli teknisesti vaativa muun muassa tontin kaltevuuden vuoksi. Siitä huolimatta tontin valtava potentiaali luonnonläheisessä ympäristössä keskellä kaunista maisemaa on pystytty hyödyntämään. Päiväkoti ja nuorisotila tuovat yhteen kaksi erilaista käyttäjäryhmää, joiden kohtaamisia arjessa on edistetty suunnittelemalla osa tiloista molempien käyttöön”.

Kohteen on rakennuttanut Tilapalvelut-liikelaitos. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Mikael Gylling ja kokonaisurakoitsijana Oy Rakennuskultti Ab.

Kunniamaininta Espoon asuntojen kohteelle Saunalahdessa

Kunniamaininnan sai keväällä Saunalahteen valmistunut Espoon asuntojen rakennuttama uudiskohde osoitteesa Magneettikatu 14. Kolmessa kuusikerroksessa talossa on yhteensä 115 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 29,5 neliöstä 68 neliöön. Tunnusomaista kohteelle ovat isot linjat ja kaarevat muodot. Lasiseinäisistä hisseistä avautuu hienot näkymät Saunalahteen. Kohde on toteutettu kestävän kehityksen periaattein, ja sille on myönnetty myös vuoden Kestävä kivitalo -palkinto.

”Magneettikatu 14 edustaa erityisen laadukasta ja kestävää asuintaloarkkitehtuuria. Lopputulos on samaan aikaan ajaton ja moderni. Kohde toteuttaa Saunalahden hienoa kaavaideaa ja muodostaa osan asuinalueen keskeisistä rakennusrintamista Kauklahdenväylälle. Kohteen erityislaatuisuutta korostaa se, että se on toteutettu aravarahoitteisena”, Tähtikunnas jatkaa.

Kohteen pääurakoitsijana toimi Lujatalo Oy ja pääsuunnittelijana Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä.

HURRAA! -palkinto myönnettiin nyt neljännen kerran

HURRAA! -tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinnon jakavat Espoon rakennuslautakunta ja rakennusvalvontakeskus.

Yhteyshenkilöt

Leena Jaskanen
Kaupunkikuva-arkkitehti
puh. 040 017 1805, leena.jaskanen@espoo.fi

Kuvat

Kirkkojärven päiväkoti. Kuva: Mikael Gylling
Kirkkojärven päiväkoti. Kuva: Mikael Gylling
Lataa
Kirkkojärven päiväkoti. Kuva: Riikka Sippo-Hosio
Kirkkojärven päiväkoti. Kuva: Riikka Sippo-Hosio
Lataa
Magneettikatu 14. Kuva: Mikael Lindén
Magneettikatu 14. Kuva: Mikael Lindén
Lataa
Magneettikatu 14. Kuva: Mikael Lindén
Magneettikatu 14. Kuva: Mikael Lindén
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme