Kirkko Helsingissä

Kirkkojen koronarajoitukset loivenevat Helsingissä

Jaa

Helsingin seurakunnat tarkentavat pääkaupungin kirkkojen ja kappeleiden käyttöä ja osallistujamääriä 15.6. voimaan tulleiden uusien ohjeiden mukaan. Vaikka koronarajoituksia voidaan nyt vihdoin keventää, turvallisuudesta pidetään kesälläkin huolta.

Festari-Jeesuskin voi fillaroida taas kirkkoon. Kuva: Antti Rintala
Festari-Jeesuskin voi fillaroida taas kirkkoon. Kuva: Antti Rintala

Viranomaisten ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeet sallivat tiistaista 15.6. kirkkotilojen käyttämisen koronakevättä laajemmalle osallistujajoukolle. Samalla seurakuntien tiloissa voidaan taas järjestää konsertteja ja muita tilaisuuksia niin, että kaupunkilaiset pääsevät paikan päälle. Myös siunauskappeleiden osallistujamäärät päivitetään.

”Olemme laatimassa tilojen maksimiosallistujamääriä viranomaissuosituksia noudattaen ja niin, että hygieniavaatimukset täyttyvät, osallistujat voivat välttää fyysistä kontaktia ja kahden metrin turvaväleistä voidaan pitää kiinni. Kirkko- ja kappelikohtaiset määrät ja ohjeet päivitetään nettisivuiltamme kunkin tilan kohdalle”, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Seurakuntien tiloissa käytetään edelleen maskeja, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Uudet lievemmät ohjeet ovat tällä tietoa voimassa 14.7. asti.

Lisää tietoa seurakuntia koskevista päivitetyistä linjauksista löytyy myös mm. hiippakunnan verkkosivuilta: http://helsinginhiippakunta.fi/koronavirustilanne/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Festari-Jeesuskin voi fillaroida taas kirkkoon. Kuva: Antti Rintala
Festari-Jeesuskin voi fillaroida taas kirkkoon. Kuva: Antti Rintala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme