Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kirkkosaaren virkistysaluetta kehitetään

Jaa

Vuosikymmeniä vähäkyröläisten virkistys- ja ulkoilualueena toiminutta Kirkkosaarta kehitetään yhteisvoimin. Arvokkaaseen kulttuuri- ja luontoympäristöön laadittu suunnitelma parantaa alueen käyttömahdollisuuksia ympärivuotisesti.

Alueen virkistyskäyttösuunnitelman on laatinut kolme helsinkiläistä suunnittelutoimistoa yhdessä asukkaiden, yrittäjien ja kaupungin kanssa.

- Huvikeskuksen toiminnan loputtua alue on jäänyt oman onnensa nojaan. Uusi suunnitelma tähtää pitkälle tulevaisuuteen ja toteutetaan vaiheittain, sanoo Vähänkyrön aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Suunnitelman toteuttaminen aloitetaan Kyrönjoen rannan laiturien rakentamisella ja reitistön parantamisella. Maisemanhoito, eli esimerkiksi metsäalueiden käsittely ja peltoalueiden avoimina pitäminen, on jatkuvaa työtä. Suunnitelmasta löytyy myöhemmin harkinnan mukaan toteutettavaksi muun muassa kuntoilualue, nuotiopaikka ja hedelmätarha. Reitistöä kehitetään vaiheittain parantamalla olemassa olevia reittejä ja rakentamalla uusia.

- Yhteistyö jatkuu myös suunnitelman toteutuksessa. Jos asukkaat ja yhdistykset saadaan mukaan rakentamiseen, niin toivon mukaan, myös alueen ylläpitoon syntyy yhteinen kiinnostus, jatkaa Aho.

Suunnitelma on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla ja Vähäkyrö-talolla 13.-27.3.2019, ja siitä voi jättää muistutuksia kaavoitukselle sähköpostilla tai kirjallisesti. Suunnitelman ovat laatineet Muuan Oy, Nomaji ja rakennuttajapalvelu Arto Palo Oy. 

Muistutukset:
kaavoitus@vaasa.fi tai Vaasan kaupunki / kaavoitus, PL 3, 65101 Vaasa

Yhteyshenkilöt

Maisema-arkkitehti Annukka Kuoppala, annukka.kuoppala@vaasa.fi, puh. 040 739 0284
Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho, suvi.aho@vaasa.fi, puh. 050 326 8877

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme