Valokuitunen Oy

Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokra-asuntoihin Valokuitusen valokuituyhteys – Lapissa valokuitutyömaat alkavat pian

Jaa
Valokuitunen rakentaa Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrarivi- ja luhtitalohuoneistoihin valokuituyhteydet. Tehty sopimus käsittää yhteensä 287 huoneistoa. Kaikkiin asuntoihin rakennetaan oma yhteys, ja asukas voi itse valita nettipalvelunsa valokuituun. Lapissa Valokuitusen verkkojen rakennustyömaat ovat käynnistymässä touko-kesäkuussa. Ensimmäisinä käynnistyvät toukokuussa verkon rakentamiset Ylitorniolla, Simossa, Torniossa ja Keminmaalla, sen jälkeen ennen juhannusta Kemissä. Sallan Kesälmäjärvellä rakennetaan todennäköisesti myös kesän aikana liittymiä.
Valokuidun jakokaappi.
Valokuidun jakokaappi.

Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden omistamat rivi- ja luhtitaloissa sijaitsevat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden. Kiinteistöihin rakennetaan valokuituverkkoratkaisu, jossa Valokuitunen rakentaa asuntoihin kunnan mahdollistamat valokuituyhteydet. Asukkaat päättävät itse käyttämistään laajakaista- ja lisäpalveluista. Koska huoneistot sijaitsevat laajasti eri puolilla kuntaa, verkko rakentuu usean kylän alueelle. Verkkoa on tulossa muun muassa Kaukoseen, Leville ja Kittilän taajamaan ja näin ollen usealla kuntalaisella on mahdollisuus liittyä siihen tämän jälkeen.

Monenlaisesta yritystoiminnasta elävässä kunnassa toimintavarmaa valokuitua pidetään tärkeänä elinvoima- ja kilpailukykytekijänä.

- Pidämme hyvin tärkeänä sitä, että pystymme edesauttamaan kuntalaisten pääsyä nopeiden tietoliikenneyhteyksien päähän. Etätöiden lisääntyminen ja netinkäytön kasvu arjessa ovat luoneet toimintavarmojen nettiyhteyksien jatkuvasti kasvavan tarpeen. Haluamme pitää kunnan vuokra-asunnot vetovoimaisina, ja siinä valokuituyhteyden merkitys on tärkeä, kertoo Kittilän kunnan kunnanjohtaja Timo Kurula.

Vuokra-asuntojen kuidutus suunniteltu alkavan tänä vuonna

Valokuitunen pyrkii aloittamaan Kittilän vuokra-asuntojen rakentamistyöt tämän vuoden aikana. Tarkempi aikataulu on vielä avoinna. Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan valokuitua voi pitää kodeissa jo samankaltaisena perusinfrana kuin sähköä ja vettä.

- Olemme erittäin iloisia, että teimme kunnan kanssa sopimuksen, joka hyödyttää kaikkia kuntalaisia, koska monelta eri alueelta on mahdollisuus liittyä verkkoon. Valokuitu on tutkitusti paras saatavilla oleva kiinteä tiedonsiirtoyhteys. Koska jokaiseen käyttöpaikkaan rakennetaan oma yhteys, ei nettiin tule häiriöitä sääolosuhteiden tai muiden käyttäjien kuormituksen takia, Kaunisto kertoo.

Kittilä valitsi valokuituverkon toteutustavaksi verkon, jossa valokuituinfra ja laajakaistapalvelut on eriytetty toisistaan. Asukas voi itse valita nettiliittymänsä nopeuden ja valita liittymän palveluntarjoajan useiden Valokuitusen verkon toimijoiden valikoimista.

- Uskomme, että kilpailu laajakaistatarjoajien kesken asiakkaista pitää palveluiden hinnat kurissa ja palvelut laadukkaina, Kaunisto toteaa.

Lapissa verkko kattaa yli 3 350 kotitaloutta

Valokuitunen investoi tänä vuonna yli 100 miljoonaa suomalaisten tietoliikenneyhteyksiin, ja yrityksen verkko kattaa vuoden loppuun mennessä valtakunnallisesti yli 210 000 kotitaloutta. Lapin maakunnassa Valokuitusen verkon kattavuus on yli 3 350 kotitaloutta.

Valokuituverkon työmaat ovat käynnistymässä Lapin maakunnassa touko-kesäkuun aikana. Valokuitusella on Lapin maakunnassa 26 erikokoista verkkoaluetta, joilla on jo verkkoa tai sitä rakennetaan tänä vuonna. Näitä alueita on muun muassa Inarissa, Muoniossa, Kemissä, Torniossa, Ylitorniolla, Saariselällä, Sallassa, Simossa, Keminmaassa ja Rovaniemellä. Jo rakennettuja verkkoja myös laajennetaan, kun liittyjiä tulee lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valokuidun jakokaappi.
Valokuidun jakokaappi.
Lataa
Lataa
Valokuidun puhaltaminen jakokaapilla.
Valokuidun puhaltaminen jakokaapilla.
Lataa
Valokuitu.
Valokuitu.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

KKV julkaisi suosituksen valokuitualalle: "Hyvä alku, lisää kaivataan. Nyt on LVM:n ja Traficomin vuoro"31.5.2023 06:59:00 EEST | Tiedote

Valokuitutoimialan yritykset ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) suosituksen markkinoilla toimimiseen kuluttajasuojan näkökulmasta. Alalta on puuttunut kokonaan toimialaa koskeva ohjeistus. Tällaisen perään Valokuitunen Oy on kysellyt monta kertaa. Yhtiö on nyt aidosti ilahtunut siitä, että KKV puuttuu toimialan käytänteisiin, mutta yksinään pelkkä ohjeistus on riittämätön. Traficomin ja Liikenne- ja viestintäministeriön tulisi myös lisätä toimialaa koskevaa ohjausta ja valvontaa.

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista27.4.2023 12:01:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen nousi yllättäjäksi Suomen parhaiden työpaikkojen listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa, kun yritys sijoittui heti ensimmäisessä Great place to work -tutkimuksessa 15. parhaaksi työpaikaksi Suomessa. Valokuitunen on perustettu vuonna 2020 ja kasvanut kolmen koronan sekä etätöiden sävyttämien toimintavuosiensa aikana sekä henkilömäärältään että liiketoiminnaltaan kymmenkertaiseksi.

Valokuitusen valokuituverkon rakennustyöt alkavat lähiviikkoina kuudella Espoon asuinalueella12.4.2023 07:35:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Espoossa kevään aikana kuudella asuinalueella valokuituverkkoa. Työt alkavat eri puolilla Espoota lähiviikkojen aikana tai myöhemmin alkukesällä. Valokuitunen rakentaa valokuituyhteyksiä tänä vuonna ennätyspaljon koko Suomen alueella. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna valokuituverkon rakentamista suunnitellaan tai sitä jo rakennetaan 19 espoolaiselle asuinalueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme