Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kivinokkaa kehitetään viheralueena – kaupunkilaisilta toivotaan näkemyksiä luonnokseen

Jaa

Kivinokan asemakaavoitus on edennyt luonnosvaiheeseen. Kaavatyön tarkoituksena on kehittää Kivinokkaa viher- ja virkistysalueena. Kaupunkilaiset voivat tulla kuulemaan tehdystä asemakaavatyöstä sekä kertomaan näkemyksiään maastokävelyllä 22. lokakuuta ja Kerro kantasi -verkkokyselyssä 2. marraskuuta asti.

Kivinokan kioski. Kuva: Näkymä Oy.
Kivinokan kioski. Kuva: Näkymä Oy.

Kivinokan viheralueen suunnittelussa on huomioitu osallistumis- ja arviointisuunnitelman vaiheessa saatu palaute sekä alueen pitkä historia helsinkiläisten virkistysalueena, rooli arvokkaana kulttuuriperintökohteena sekä monimuotoinen ja omalaatuinen luonto. Perinteinen kesämajatoiminta on tarkoitus säilyttää. Lisäksi kulttuurihistoriallisesti arvokas kartano- ja siirtolapuutarhaympäristö säilyvät alueella jatkossakin – Herttoniemen siirtolapuutarhan asemakaavaa ei muuteta ja alue on rajattu pois Kivinokan kaava-alueesta.

Liikennesuunnittelussa on ilmennyt tarve liittää Kipparlahdensilmukan katualue, viereinen suojaviheralue sekä siirtolapuutarhan ja metroradan välissä oleva kaavoittamaton alue asemakaavaan. Näin alueelle suunnitellut ulkoilutie, kävelyn katujärjestelyt ja metroradan varteen tuleva, pyöräilyn nopeaa runkoverkkoa toteuttava Itäbaana merkitään asemakaavaan.  

Mielipiteet alueen kehittämisestä voi esittää verkkokyselyssä tai maastokävelyllä

Kivinokasta halutaan tehdä yhä useamman helsinkiläisen vapaa-ajan viettopaikka.  

Ajatuksia Kivinokan tulevaisuudesta voi esittää Kerro kantasi -palvelussa 2.11.2020 asti. Kyselyllä kerätään Kivinokan kävijöiden ja käyttäjien ajatuksia suunnittelun etenemisestä. Kaupunkilaisilta toivotaan vastauksia erityisesti luontoon, liikkumiseen, palveluihin sekä alueen käyttömahdollisuuksien turvaamiseen ja parantamiseen.

Samoista teemoista keskustellaan myös Kivinokan maastokävelyllä 22. lokakuuta. Tapahtuma on rajattu 30 henkilölle ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa www.hel.fi/asukastilaisuudet. Kerro kantasi -kyselyn sekä maastokyselyn palaute koostetaan yhteen kaavaehdotuksen pohjaksi.

Luonnosaineistoa ei käsitellä kaupunkiympäristölautakunnassa vaan vastaukset huomioidaan kaavaehdotusta tehdessä. Kaavaehdotus tulee nähtäville arviolta alkuvuodesta 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala:
  
Johanna Himberg
maisema-arkkitehti
p. 09 310 21806
johanna.himberg@hel.fi

Maija Lounamaa
maisema-arkkitehti
p. 09 310 28438
maija.lounamaa@hel.fi

Kuvat

Kivinokan kioski. Kuva: Näkymä Oy.
Kivinokan kioski. Kuva: Näkymä Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 29.10.202029.10.2020 17:06:21 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 29.10.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.11.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme