HSL Helsingin seudun liikenne

Kivistön uusi bussilinjasto kohentaa yhteyksiä Tammistoon

Jaa

Kivistön alue saa uuden bussilinjaston, jonka ansiosta Tammistoon pääsee vaihdotta aamusta iltaan ja Keimolanmäen uuden asuinalueen liikenne tihenee. Uusien reittien on tarkoitus tulla käyttöön syksyllä 2022.

Kun Kivistön linjasto uudistuu reilun parin vuoden päästä, nykyään Hakaniemeen ajava seutubussi 616 alkaa kulkea reittiä Tammisto – Pakkala – Aviapolis – Tikkurilantie – Kannisto – Kivistö. Linjalla pääsee Kivistön tiheimmin rakennetulta alueelta maanantaista sunnuntaihin joka päivä varhaisesta aamusta iltaan Tammiston ja Pakkalan palveluihin. Tällä hetkellä Kivistöstä pääsee Tammistoon vaihdotta vain ruuhka-aikoina.  

Kun HSL linjastoa suunnitellessaan kysyi Kivistön matkustajien liikkumistoiveita, entistä parempi yhteys Tammistoon ja kauppakeskus Jumboon olivat toiveista tärkeimpiä. Yhteydet Kivistöstä Hakaniemen suuntaan eivät olennaisesti heikkene reittimuutoksen takia, koska vaihdolliset yhteydet Pasilan kautta ovat lähes yhtä nopeita kuin nykyinen linja 616.

Kivistön rautatieaseman ja Helsingin keskustan välinen liikenne tihenee, sillä linja 431 Elielinaukiolle alkaa liikennöidä kymmenen minuutin välein. Kivistön aseman ja Martinlaakson välinen linja 433 kulkee jatkossa Kivistöstä suoraan etelään kiertämättä Kanniston kautta, jolloin Vantaanpuiston alueen liityntäliikenne nopeutuu.

Linja 433 hoitaa jatkossa kaiken Kivistön ja Martinlaakson välisen bussiliikenteen, sillä se korvaa linjat 432, 433 ja 433K.

Kanniston yhteydet Martinlaakson muuttuvat vaihdollisiksi, mutta Kannistosta kulkee busseja ruuhka-aikaan noin 10 minuutin välein Kivistön asemalle, josta pääsee Martinlaaksoon Kehäradalla sekä bussilla 433. Vastaavasti Kannistosta on jatkossa vaihdoton yhteys Jumboon linjalla 616.

Keimonlanmäen liikenne tihenee

Keimolanmäen uutta asuinaluetta palvelevaa linjaa 434 liikennöidään jatkossa entistä tiheämmin, ruuhkatunteina 10 minuutin ja ruuhka-ajan ulkopuolella 20 minuutin välein. Vuorojen lisääminen on tarpeen, koska alueen väkiluku kasvaa ja liityntäliikennettä Kehäradalle on aiheellista tihentää.

Vuorotarjonta Aviapoliksen asemalta itään Tikkurilantien varteen kasvaa huomattavasti, koska Tikkurilantietä kulkee jatkossa linjan 576 lisäksi myös linja 616.

Bussiliikenne Kivistön asemalta pohjoiseen säilyy ennallaan, paitsi että linja 616 korvaa linjojen 432 ja 433(K) yhteydet ns. vanhan Kivistön pientaloalueen alueen suuntaan. Myös Reunan, Tapolan ja Riipilän liikennetarjonta säilyy nykyisellään, samoin Koivupään, Viinikanmetsän ja Kesäkylän yhteydet.

Uuden linjaston on tarkoitus tulla käyttöön syksyllä 2022.

Uudet reitit syntyivät asukkaitta kuunnellen

HSL ryhtyi uudistamaan linjastoa vastatakseen Kivistön alueen matkustajien muuttuviin liikkumistarpeisiin. Kivistöstä on kasvamassa Vantaan uusi kaupunkikeskus, jonka suuralueella asuu jatkossa jopa 50 000 henkeä.

Suunnittelun tavoitteena on entistä selkeämpi linjasto, jossa bussit kulkevat nykyistä tasaisemmin välein tarjoten kattavat yhteydet keskeisiin kohteisiin niin Kivistön alueella kuin sen ulkopuolella. Kivistön rautatieaseman merkitys alueen joukkoliikenteen solmukohtana kasvaa,

HSL on suunnitellut linjaston tiiviissä vuorovaikutuksessa Kivistön alueen asukkaiden kanssa. Joukkoliikennesuunnittelijat päivittivät sähköiselle vuorovaikutusalustalle tietoa työn etenemisestä ja asukkaiden oli mahdollista kommentoida alustalla suunnitelmaa työn eri vaiheissa. HSL kartoitti syksyllä 2019 Kivistön suuralueella matkustavien liikkumistottumuksia. Kyselyyn tuli noin 1 600 vastausta.

HSL myös esitteli suunnitelmaa asukastilaisuudessa ja järjesti työpajan. Pajassa kymmenen Kivistön asukasta sekä siellä liikkuvaa kertoivat mielipiteensä nykylinjastosta ja tekivät esillä olleiden vaihtoehtojen pohjalta ehdotuksia siitä, millainen uusi linjasto voisi olla.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Tero Anttila, HSL, puh. 050 555 2932
Ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen, HSL, puh. 040 161 2173

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL-kortin nettilatauksen beta-versio käyttöön 8.6.4.6.2020 10:05:26 EESTTiedote

HSL-kortin nettilataus saadaan käyttöön maanantaina 8.6. Palvelussa voi ladata HSL-kortille kausilippuja ja arvoa eli rahaa. Netistä ostetut liput siirtyvät HSL-kortille, kun korttia näyttää kortinlukijalle. HSL-korttipalvelu (hsl.fi/kortti) helpottaa HSL-kortin käyttämistä monin tavoin, sillä nettilataamisen lisäksi se muistuttaa sähköpostitse, kun kausilippu pitää uusia tai arvo on loppumassa. Palvelu myös listaa kortin tapahtumat, ja jos kortti katoaa, sen voi sulkea palvelussa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 26.5.202026.5.2020 16:03:43 EESTTiedote

Osavuosikatsaus 1/2020 Osavuosikatsauksessa HSL:n tilikauden tuloksen arvioidaan olevan 113,2 miljoonaa euroa alijäämäinen, kun talousarviossa oli varauduttu 23,2 miljoonan euron alijäämään. Hallitus päätti merkitä HSL:n osavuosikatsauksen 1/2020 tiedoksi. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Lippu- ja maksujärjestelmän visiotyön käynnistäminen Hallitus päätti käynnistää lippu- ja maksujärjestelmän visiotyön, jossa määritellään HSL:n tulevaisuuden lipputuotteisto. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Tilipohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän yhteishankinnasta päättäminen Hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan sopimaan tilipohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän yhteishankinnasta valtakunnallisen TVV LMJ Oy:n kanssa tai tekemään lopullisen päätöksen kilpailutuksen perusteella hankittavasta palvelusta. Asiasta tiedotetaan erillisessä tiedotteessa. Linkki pöytäkirjaan Lipputuotteiden yhdenmukaistaminen Hallitus päätti yhdenmukai

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme