Helsingin yliopisto

Kivuton verensokerin mittausmenetelmä ja 12 muuta tiedeinnovaatiota esillä Slushissa

Jaa

Helsingin yliopisto esittelee Slushissa huippututkimukseen perustuvia innovaatioita eri tieteenaloilta. Tällä hetkellä ajankohtaisia ovat GlucoModicum, Biodecon, Moprim ja Nanojet. Helsingin yliopiston HiLIFE tuo elämäntieteet mukaan Slush Y Science -tapahtumassa.

Helsingin yliopiston osastolla esitellään yhteensä 13 kaupallistamisen eri vaiheessa olevaa innovaatiota. Slushissa ne ovat etsimässä yhteistyökumppaneita, yrittäjiä ja sijoittajia.

GlucoModicum kehittää neulatonta ja kivutonta verensokerin mittausmenetelmää diabeetikoille. Biodecon on ympäristöystävällinen aine , jolla voidaan neutraloida kemiallisia ja biologisia taisteluaineita sekä muita vaarallisia kemikaaleja. Moprimin tarkka kiihtyvyysdatan analysointiteknologia luo uusia mahdollisuuksia kännyköiden keräämien tietojen hyödyntämiseen esimerkiksi kaupunkien liikennesuunnittelussa. Nanojet kehittää korkean teknologian ratkaisuja biokuvantamiseen nanometriskaalassa.

Helsinki Innovation Services (HIS) toimii kaupallistamisen asiantuntijana tutkijoiden ja yritysmaailman välillä tavoitteenaan edistää innovaatioiden päätymistä yhteiskunnan käyttöön.

– Huippututkimukseen perustuvat yritykset tai vasta kaupallistamisprosessissa olevat innovaatiot ovat ainutlaatuisia sijoituskohteita. Sijoitusvaihtoehtoja löytyy lääketieteen keksinnöistä koulutusvientiin, toimitusjohtaja Jari Strandman Helsinki Innovation Servicesistä kertoo.

Lue lisää kaikista Helsingin yliopiston Slushissa esittelemistä tiedeinnovaatioista.

Tervetuloa tutustumaan innovaatioihin ja niiden takana oleviin tutkijoihin!
Helsingin yliopiston osaston numero Slushissa on 6C.1.

Slush Y Science tuo elämäntieteet Slushiin

Slush Y Science on Helsingin yliopiston uusin aluevaltaus Slushissa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä virallinen sivutapahtuma tuo elämäntieteiden tutkimuksen, yritysyhteistyön ja startup-yritykset esille uudessa ympäristössä. Tapahtuman järjestää Helsingin yliopisto ja HiLIFE yhdessä Slushin kanssa. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen.

Innovaatioiden yhteyshenkilöt:

GlucoModicum: Jokke Mäki, +358 40 586 0946, jokke.maki@outlook.com

Biodecon: Ilkka Pajari, +358 40 485 9736, ilkka.pajari@helsinki.fi

Moprim: Petri Martikainen, +358 50 550 0666, petri@moprim.com, www.moprim.com

Nanojet: Edward Hæggström, +358 29 415 0684, edward.haeggstrom@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Helsinki Innovation Services Ltd: Jari Strandman, +358 40 700 6968, jari.strandman@helsinki.fi

Slush Y Science: Vincenco Cerullo, +358 50 3502300, vincenzo.cerullo@helsinki.fi

Helsingin yliopisto: Kati Salmivaara, +358 50 317 5782, kati.salmivaara@helsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Datatieteen tutkijat ja uudet menetelmät esillä Helsingin Tiedekulmassa tiistaina 29.5. kello 9-1525.5.2018 14:24Tiedote

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto etsivät datatieteen menetelmille uusia käyttötapoja yhteisessä HiData-tutkimuskeskuksessa, Helsinki Centre for Data Science, joka esittäytyy Tiedekulmassa tiistaina 29.5., Yliopistonkatu 4. Tilaisuus on avoin ja antaa yleiskäsityksen datatieteen menetelmistä ja mahdollisuuksista eri tieteenaloilla. Tarkoitus on myös ideoida uusia tutkimusalueita ja sovelluksia.

Peltojen kipsikäsittelystä tehoa maatalouden vesiensuojeluun25.5.2018 09:00Tiedote

Peltojen kipsikäsittely on osoittautunut tehokkaaksi, turvalliseksi ja viljelijöiden hyväksymäksi keinoksi vähentää maatalouden fosforikuormitusta Itämereen. Tulokset perustuvat laajaan kipsinlevitystä testanneeseen pilottiin Varsinais-Suomessa. Kipsin laajamittaisella käytöllä pystyttäisiin vastaamaan Itämeren suojelukomission (HELCOM) Suomelle asettamiin fosforikuormituksen vähentämistavoitteisiin. Kipsikäsittelyllä olisi suuri potentiaali koko Itämeren tasolla.

Åkrarnas gipsbehandling effektiviserar vattenskyddet inom jordbruket25.5.2018 09:00Tiedote

Gipsbehandlingen av åkrar har visat sig vara effektiv, säker och även accepterad av bönderna som en metod att minska jordbrukets fosforbelastning på Östersjön. Resultaten bygger på ett omfattande pilotprojekt där gipsspridning har testats i Egentliga Finland. Om gipsbehandlingen togs i bruk i större utsträckning skulle det bli möjligt att uppfylla de mål som Skyddskommissionen för Östersjön (HELCOM) har fastställt för Finlands del när det gäller att minska fosforbelastningen. Gipsbehandlingen har stor potential med tanke på hela Östersjön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme