Kjell Westö, Anna-Lena Laurén ja Bo Rothstein osallistuvat Hanasaaren ohjelmaan Göteborgin kirjamessuilla

Jaa

Göteborgin kirjamessut alkavat torstaina 22. syyskuuta ja Hanasaari on paikalla monipuolisella ohjelmalla käsitellen aiheita historiasta koulukysymyksiin.

Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)
Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)

Hanasaaren ohjelmasarja alkaa Globala Torgetilla torstaina 22.9. klo 9.15 keskustelulla Suomen ja Ruotsin osallistumisesta taisteluun vapauden ja demokratian puolesta.

Tämän jälkeen ohjelma jatkuu Forskartorgetilla klo 10.05 keskustelulla liberaalia demokratiaa pelkäävistä diktatuureista. Päivä päättyy klo 14 Yttrandefrihetstorgetilla järjestettävään ohjelmaan, jonka aiheena on suomettuminen ja itsesensuuri. 

Perjantaina pohditaan koulumaailman aiheita ja historiaa keskusteluilla ”Klimatångest och miljöhopp i skolan”, ”Kan vi lära av historien” och ”Skolan som valfråga i Finland och Sverige”.

Hanasaaren ohjelmasarja jatkuu Yttrandefrihetstorgetilla lauantaina 24.9. klo 11 kirjailija Kjell Westön ja toimittaja ja kirjailija Anna-Lena Laurénin keskustelulla Hanasaaren Henrik Huldénin kanssa. Aiheena on historia nykyajan silmin.

Hanasaaren ohjelmiin osallistuvat myös muun muassa professori Bo Rothstein, professori emeritus Jan Sundberg, dosentit Johanna Ringarp ja Maria Ojala, lehtori Fredrik Alvén sekä ohjelmapäällikkö ja Micael Bindefeld-stipendiaatti Anna Florén.

”Göteborgin kirjamessut on meille yksi vuoden kohokohdista. Hanasaari vahvistaa ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä, ja ohjelmamme Göteborgissa keskittyy molemmille maille ajankohtaisiin ja kiinnostaviin aiheisiin”, Hanasaaren ohjelmajohtaja Victor Andersson toteaa.

Katso Hanasaaren koko ohjelma Göteborgissa ohessa olevasta dokumentista.

Voit myös mennä kirjamessujen kotisivuille ja etsiä Hanasaarta (Hanaholmen) tästä: https://bokmassan.se/    

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä on messujen aikana tavoitettavissa puhelimitse: +358 40 563 68 46                  

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)
Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme