Kjell Westö, Anna-Lena Laurén och Bo Rothstein bland de medverkande i Hanaholmens program på bokmässan i Göteborg

Dela

Årets bokmässa i Göteborg inleds den 22 september. Hanaholmen är på plats med ett mångsidigt program om allt från historia till skolfrågor.

Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)
Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)

Hanaholmens programserie inleds på Globala Torget torsdagen den 22 september kl. 9.15 med en diskussion om Sveriges och Finlands engagemang i kampen för frihet och demokrati.

Därefter blir det samtal på Forskartorget kl. 10.05 om diktaturer som räds liberala demokratier. Dagen avslutas med en debatt om Finlandisering och självcensur på Yttrandefrihetstorget kl. 14.

Under fredagen ligger fokus på skolan och historien med program som Klimatångest och miljöhopp i skolan, Kan vi lära av historien och Skolan som valfråga i Finland och Sverige.

Hanaholmens programserie fortsätter lördagen den 24 september kl. 11 på Yttrandefrihetstorget med en diskussion om Historia med moderna ögon. Författaren Kjell Westö och journalisten och författaren Anna-Lena Laurén samtalar med Hanaholmens Henrik Huldén.

Bland övriga medverkande i Hanaholmens program märks bland andra professor Bo Rothstein, professor emeritus Jan Sundberg, docenterna Johanna Ringarp och Maria Ojala, lektorn Fredrik Alvén samt programchefen och Micael Bindefeld-stipendiaten Anna Florén.

”Bokmässan i Göteborg är en av årets höjdpunkter för oss här på Hanaholmen. Vi arbetar för att stärka och vidareutveckla det svensk-finska samarbetet och våra program i Göteborg tar fasta på frågor som är aktuella och intressanta för båda länderna”, konstaterar Hanaholmens programdirektör Victor Andersson.

Se bifogade dokument med Hanaholmens hela program på bokmässan i Göteborg.

Du kan också skriva in sökordet Hanaholmen på bokmässans hemsida: https://bokmassan.se/

Ytterligare information: Hanaholmens kommunikationschef Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: +358 40 767 7373

Hanaholmens projektchef Tina Räihä kan under bokmässan nås på numret: +358 40 563 68 46

www.hanaholmen.fi

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)
Foto: Marica Rosengard/Otava (Kjell Westö), Oksana Yushko/Teos (Anna-Lena Laurén), Wikimedia Commons (Bo Rothstein)
Ladda ned bild

Dokument

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum