Vaasan kaupunki - Vasa stad

Klaara muuttaa osoitteeseen Kirkkopuistikko 23

Jaa

Nuorisoasema Klaara muuttaa 18.-20.10. osoitteeseen Kirkkopuistikko 23, joka sijaitsee lähes vastapäätä nykyisiä tiloja. Uudet tilat ovat yhdessä kerroksessa ja palvelevat nykyisiä tiloja paremmin, sillä palvelun tarve nuorten sekä aikuisten mielenterveyspalveluihin ja asiakasmäärät ovat kasvaneet jopa viidenneksellä viime keväänä.

Kuva: Johanna Jussila
Kuva: Johanna Jussila

Muuton aikana maanantaista keskiviikkoon 18.-20.10.2021 ei ole asiakasvastaanottoa ja puhelinliikenne on suljettuna. Voit olla yhteydessä 18.-20.10. välisenä aikana nuorisoasema Klaaraan sähköpostitse nuorisoasema@vaasa.fi tai sähköisen asioinnin kautta osoitteessa www.vaasa.fi/klaara. Muuton jälkeen Klaaran toiminta jatkuu normaalisti torstaista 21.10. eteenpäin uusissa tiloissa. Puhelinnumerot pysyvät ennallaan.

– Muutto tuli ajankohtaiseksi, kun tilat Kirkkopuistikko 23:ssa vapautuivat, ja nykyiset tilat Kirkkopuistikko 28:ssa ovat jäämässä ahtaiksi henkilökunnan määrän kasvaessa. Nykyiset tilat ovat palvelleet Klaaraa hienosti 20 vuoden ajan, kertoo palveluyksikön johtaja Jaana Kurki.

Asiakasmäärien nousuun on vastattu uusilla työntekijöillä, päättäjien myötävaikutuksella

Palvelun tarve nuorten sekä aikuisten mielenterveyspalveluihin on pysynyt tasaisena useiden vuosien ajan, mutta keväällä 2021 tarve kysynnälle lähti kasvamaan jopa viidenneksellä edellisvuoteen verrattuna.

– Huomasimme, että henkilöstöresurssit asiakkaiden tarpeisiin nähden olivat riittämättömät. Tämä näkyi kasvavina asiakasmäärinä, hoidon aloituksen viivästymisenä sekä asiakkaiden käyntivälien pidentymisenä. Onneksi saimme apua päättäjiltä tilanteen parantamiseksi, vahvistaa Kurki.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 18.5.2021 käsiteltiin lisämäärärahaesitys määräaikaisten sairaanhoitajan tai sosiaaliohjaajan palkkaamiseksi Nuorisoasema Klaaraan sekä Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisonttiin, yksi työntekijä/yksikkö. Päätöksentekoa tuki tieto valtionavustusten kohdentamisesta mielenterveystyöhön. Esitys eteni 31.5.2021 kaupunginhallitukseen sekä 14.6.2021 kaupunginvaltuustoon, ja esitys hyväksyttiin.

– Nopean päätöksenteon jälkeen myös rekrytointiprosessi onnistui todella hienosti ja saimme erinomaiset työntekijät vahvistukseksi nuorten ja aikuisten mielenterveyspalveluihin. Kokonaisuudessaan prosessi oli varsin nopea ja osoitti viranomaisten sekä poliittisten päätöksentekijöiden yhteistyön sekä yhteisten arvojen merkityksen. Mielenterveys tahdotaan nähdä yhteisenä voimavarana ja yksilöiden perustana hyvään elämään, kiittää Kurki ilahtuneena.

Nuorisoasema Klaara

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluyksikön johtaja Jaana Kurki, Nuorisoasema Klaara sekä Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontti, puh. 040 658 1042, jaana.kurki@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Johanna Jussila
Kuva: Johanna Jussila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liftis linjenät har offentliggjorts – de nya linjerna möjliggör smidigare resor än tidigare28.10.2021 12:43:09 EEST | Tiedote

Vasa stads och Korsholms kommuns gemensamma regionala kollektivtrafik, Lifti, inleder sin verksamhet i augusti nästa år. Förnyelsen siktar till att det ska bli smidigare än tidigare att göra resor, att resetiderna ska bli kortare och att turintervallen i synnerhet under rusningstid ska bli tätare. Liftis linjenät offentliggörs redan nu, så att invånarna hinner bekanta sig med de nya rutterna i god tid.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme