Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Klaus Mäkelä Tapiola Sinfoniettan taiteelliseksi partneriksi

Jaa

Tapiola Sinfonietta on kutsunut taiteelliseksi partnerikseen tämän hetken kovimmassa nosteessa olevan suomalaiskapellimestarin Klaus Mäkelän. Hän aloittaa tehtävässään syksyllä 2018. Makelä tulee esiintymään partnerikaudellaan 2018-2021 Tapiola Sinfoniettan kanssa niin kapellimestarina, solistina kuin kamarimuusikkona.

Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli

 ”Minulle on suuri kunnia työskennellä jatkossa yhä enemmän tämän upean orkesterin kanssa ja syventää yhteistyötämme. Tapiolassa on erinomainen henki, pitkän yhteissoiton kautta rakentunut hieno sointikulttuuri ja korkea peruskvaliteetti. Minulle kapellimestarina tämä mahdollistaa tyylillisesti monipuolisen ohjelmiston esittämisen ja tarkkuustyön. Todella inspiroivaa!”, kertoo Klaus Mäkelä. 

Mäkelä on suunnitellut Tapiola Sinfoniettalle Beethovenin kaikista sinfonioista koostuvan konserttisarjan, jossa sinfoniat esitetään numerojärjestyksessä vuosina 2018-2020.  Sarjan ensimmäinen konsertti on 14.9.2018, jolloin ohjelmassa on mm. Beethovenin sinfonia nro 1.

”Beethovenin yhdeksän sinfonian sarja on yksi musiikin historian merkittävimpiä kokonaisuuksia. Olen luonut sinfonioiden ympärille hyvin erilaisia konserttiohjelmia, joiden muut teokset heijastelevat sinfonioiden perusluonnetta tai sen ominaisuuksia. Ohjelmissa on teoksia barokista kantaesityksiin, eli musiikkia yli 350 vuoden ajalta.”, toteaa Mäkelä suunnittelemastaan sarjasta.

Klaus Mäkelä (s. 1996) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan luokalla sekä sellonsoittoa mm. Marko Ylösen ja Hannu Kiiskin johdolla. Mäkelä voitti toisen palkinnon ja yleisön suosikki -erikoispalkinnon Turun XII sellokilpailussa 2014. Hän on esiintynyt kapellimestarina ja sellosolistina lähes kaikissa Suomen arvostetuimmissa sinfoniaorkestereissa. Mäkelä on herättänyt laajaa huomiota muusikkona sekä Suomessa että kansainvälisesti.  Kaudella 2017/18 hän tekee merkittäviä debyyttejä Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa vierailemalla mm. Minnesota Orchestrassa, Tokion Metropolitan-orkesterissa, Tukholman kuninkaallisessa orkesterissa, Kammerakademie Potsdamissa sekä Suomen Kansallisoopperassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Ahonen
Intendentti
Tapiola Sinfonietta
puh. 050 395 2227
juha.a.ahonen@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Lataa
Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Lataa
Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan sekä siitä, että se esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.  
Vuonna 1987 perustettu orkesteri on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia ulkomaan kiertueita. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme