Lapin ELY-keskus

Kohdataan! - Työelämän ja koulutuksen yhteistyöfoorumi ETAPPI 2021 Pyhätunturilla 2.-3.12.2021

Jaa

Pyhätunturilla kokoonnutaan keskustelemaan ja hakemaan ratkaisuja hyvin ajankohtaisiin kohtaannon haasteisiin Lapissa. Vuosittain järjestettävän ETAPPI 2021 -yhteistyöfoorumin teemana tänä vuonna on työelämän, osaamisen ja työvoiman kohtaannon kehittäminen Lapissa. Foorumiin kokoontuu elinkeinoelämän kehittäjiä, aluehallinnon edustajia, koulutuksen järjestäjiä sekä yrityksiä keskustelemaan ajankohtaisista teemoista osaamisen ja kohtaannon ympärillä.

Foorumissa haetaan yhdessä ratkaisuja muun muassa seuraaviin Lapin kannalta päivänpolttaviin kysymyksiin: Miten saamme tarvittavaa osaamista lappilaisiin yrityksiin? Kuinka kehitämme työpaikkojen muutososaamista lappilaisissa yrityksissä? Millaista koulutusta tarvitaan osaamistarpeisiin vastaamiseen? Miten maahan muuttaneet ja kansainväliset osaajat voivat olla osa osaavan työvoiman saatavuuden edistämistä?

Torstain ohjelmassa tarkastellaan työvoiman kohtaantoa erityisesti yritysten näkökulmasta ja päivän pääpuhujat, Myssyfarmin emäntä ja isäntä, kertovat omista ratkaisuistaan työvoiman hankinnassa (/rekrytoinnissa) ja yritysbrändin rakentamisessa. Paneelissa keskustellaan eri kohtaannon haasteista toimijoiden näkökulmista, minkä jälkeen kuullaan koulutuksen järjestäjien puheenvuorot.

Foorumin työpajoissa keskitytään löytämään konkreettisia ratkaisuja erilaisiin kohtaantohaasteisiin. Kohtaantoa tarkastellaan ja haasteisiin haetaan ratkaisuja niin yritys-, työnhakija-, osaamisen kehittämisen kuin kansainvälisyysnäkökulmastakin. Päivä päätetään inspiroivasti vinkkeihin kohti hyvinvoivaa organisaatiota sekä yhteiseen kohtaamiseen illallisen merkeissä.

Perjantain ohjelmassa yhdistyvät kohtaannon ja ohjauksen näkökulmista Sitran Tulevaisuusfoorumin puheenvuorot sekä syksyllä julkaistun Lapin jatkuvan oppimisen strategian toimenpiteiden konkretisointi työpajoissa.

Tilaisuuteen on ilmoittautunut satakunta osallistujaa.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma on saatavilla ELY-keskuksen verkkosivuilta.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lapin ELY-keskus, Lapin TE-toimisto, Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon (ESR) -hanke, Pohjoinen johtamisen foorumi (ESR) -hanke, Työhyvinvointia digiajassa - Lapin aluepilotti (Työ2030 -ohjelma) ja VAHTO - Vahvuusperustaisen tulevaisuusohjauksen kehittäminen (ESR) -hanke.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Lapin ELY-keskuksesta:

Projektipäällikkö Satu Pekkala, puh. 0295 037 125
Kehittämiskoordinaattori Päivi Holopainen, puh. 0295 037 076

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lapissa 40 valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta22.11.2021 14:21:44 EET | Tiedote

Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Ne ovat syntyneet luonnon ja perinteisen maankäytön yhteisvaikutuksen tuloksena. Valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita on Lapissa nyt yhteensä 40, joista 23 sijaitsee saamelaisten kotiseutualueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme