Helsingin yliopisto

Kohti koronakriisin ratkaisua -tilaisuus: Helsingin yliopiston tutkijat vastaavat, mitä akuutin kriisin ratkaiseminen vaatii

Jaa

Zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti ja uhkaavien infektiotautien apulaisprofessori Tarja Sironen vastaavat kysymyksiin perjantaina 17.4. kello 10–11 Tiedekulman striimissä.

Tutkijat kehittävät kiivaasti uutta diagnostiikkaa ja lääkehoitoja, joilla etsitään ratkaisuja koronakriisiin. Tutkimuksen edistysaskeleet antavat toivoa kriisin ratkaisemisesta. Avoimia kysymyksiä on kuitenkin valtavasti: Kuinka laajasti ja ketä kannattaa testata? Millainen epidemian seuraava aalto on? Milloin rokote on valmiina?

Helsingin yliopiston tutkijat vastaavat kysymyksiin koronakriisistä perjantaina 17.4. kello 10–11 Tiedekulman striimissä. Tutkijat jakavat näkemyksensä siitä, miten voimme ratkaista akuutin kriisin ja estää vastaavanlaista kriisiä puhkeamasta uudelleen.

Mukana keskustelemassa ovat zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti, uhkaavien infektiotautien apulaisprofessori Tarja Sironen ja lääketieteellisen tiedekunnan varadekaani Kari Reijula. Tilaisuuden avaa kansleri Kaarle Hämeri. Haastattelijana toimii Reetta Räty.

Ohjelma striimataan Tiedekulmasta perjantaina 17.4.2020 klo 10–11 ja julkaistaan tallenteena jälkikäteen. Katso: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=52433019

Voit esittää myös omia kysymyksiä ennakkoon Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/268018144198297/

 

Lisätietoja:

Olli Vapalahti
Professori
olli.vapalahti@helsinki.fi
050 4488 842

Tarja Sironen
Apulaisprofessori
tarja.sironen@helsinki.fi
050 4471 588

Kari Reijula
Varadekaani
kari.reijula@helsinki.fi
050 3112 461

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme