Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Koillismaan joukkoliikenteen kehittämistä koskeva asiakaskysely käynnistyy

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelun. Osana suunnittelua toteutetaan kysely, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteen nykytilaan ja kartoittaa kehittämistarpeita esimerkiksi vuorotarjontaan. Kysely koskee kuntien välistä linja-autoliikennettä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven välillä sekä liikennettä Kajaanista, Kemijärveltä, Oulusta, Posiolta, Puolangalta, Ranualta, Rovaniemeltä, Sallasta ja Suomussalmelta em. alueelle.

Asiakaskyselyyn voi vastata verkkolomakkeella osoitteessa tiny.cc/kysely 23.12.2021 asti. Joukkoliikenteen käyttäjien lisäksi kyselyyn toivotaan vastauksia myös niiltä, jotka eivät tällä hetkellä käytä joukkoliikennettä. Tavoitteena on selvittää, kuinka joukkoliikenteen käyttämisestä saataisiin nykyistä houkuttelevampaa erityisesti työhön, opiskeluun ja asiointiin liittyvillä matkoilla. Lisäksi kyselyssä huomioidaan kaukoliikenteen liityntäyhteyksien kehittäminen sekä matkailukohteisiin liittyvät matkustustarpeet.

Kyselyn ulkopuolelle on rajattu Lapin ja Kainuun maakuntien sisäinen linja-autoliikenne, VR:n junaliikenne sekä kuntien sisäiset koululais- ja asiointikuljetukset.

Asiakaskyselyn tuloksia hyödynnetään Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelussa. ELY-keskuksen nykyiset liikennöintisopimukset suunnittelualueella päättyvät 4.6.2023. Liikennöintisopimusten päättymiseen valmistaudutaan käynnistämällä palvelutaso- ja linjastosuunnittelu, jossa määritellään tarpeelliset kuntien väliset joukkoliikenneyhteydet. Kesällä 2023 alkavan sopimuskauden joukkoliikenne kilpailutetaan ensi vuoden aikana valmistuvan suunnitelman perusteella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, 0295 038 252

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä 1.1.2022 alkaen23.12.2021 14:02:56 EET | Tiedote

Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä tehdään reitti- ja aikataulumuutoksia 1.1.2022 alkaen. Työmatkustajia palveleva iltapäivävuoro Raahen terästehtaalta Ouluun muutetaan vaihdolliseksi. Samalla muutetaan Raahesta Ruukkiin ja Paavolaan liikennöivän iltapäivävuoron aikataulua siten, että vuoro lähtee terästehtaalta.

Kovat pakkaset ovat aiheuttaneet hyydeongelmia Pohjois-Pohjanmaan joilla10.12.2021 14:37:12 EET | Tiedote

Alkutalven tavanomaista suuremmat virtaamat ja kovat pakkaset ovat aiheuttaneet hyytöä usealla joella. Hyytöä muodostuu jäättömillä jokijaksoilla, joilla kova virtaus estää jääkannen muodostumisen. Kun jäähtynyt virta saapuu paikkaan, jossa virtausnopeus pienenee tai virtaava vesi kohtaa esteen, vesi jäätyy ja muodostuu hyydettä. Hyydettä kertyy joen pohjaan, koskiin tai kosken alapuoleisen suvannon jääkannen alapintaan. Hyyde täyttää jokea, jonka myötä uoma muuttuu ahtaammaksi ja vedenpinta alkaa nousemaan. Hyydetulva saattaa uhata rakennuksia ja tieyhteyksiä yllättävissä paikoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme