Suomen Kennelliitto ry

Koiran hyvinvointi ja harrastukset esillä Koiramessuilla 8.–10.12.

Jaa

Suomen Kennelliiton järjestämä maan suurin koiratapahtuma Koiramessut valtaa Helsingin Messukeskuksen tulevana viikonloppuna. Uutuutena on Spesiaaliperjantai, jonka ohjelma on suunnattu erityisesti nuorille ja koira-alan ammateista sekä koiran hyvinvoinnista kiinnostuneille. Messuilla palkitaan myös Vuoden Virka- ja Sankarikoirat.

Koiramessuilla voi tavata muiden muassa Suomen Kennelliiton kaverikoiria, jotka ilahduttavat vierailuillaan esimerkiksi lapsia, kehitysvammaisia ja vanhuksia. Kuva: Jukka Pätynen
Koiramessuilla voi tavata muiden muassa Suomen Kennelliiton kaverikoiria, jotka ilahduttavat vierailuillaan esimerkiksi lapsia, kehitysvammaisia ja vanhuksia. Kuva: Jukka Pätynen

Koira-ala kasvaa jatkuvasti ja työllistää yhä suuremman joukon ihmisiä. Monet heistä ovat itsenäisiä yrittäjiä.

– Spesiaaliperjantaina saa tietoa siitä, mitä eläin- ja koira-alan yrittäminen vaatii. Messuilta voi saada myös ideoita yrittämiseen, kertoo tapahtumakoordinaattori Laura Lehdistö Suomen Kennelliitosta.

Hallista neljä löytää 12 koira-alan koulutusta tarjoavaa oppilaitosta. Lisäksi lukuisat asiantuntijat kertovat koiran hyvinvointiin ja hankintaan liittyvistä asioista. Spesiaaliperjantaina voi kuulla myös koiranjalostuksesta ja -kasvatuksesta. Mitä esimerkiksi käytännössä tarkoittaa koiranpentujen kasvaminen kasvattajan olohuoneessa?

ELT, Suomen Kennelliiton eläinlääkäri Liisa Lilja-Maula on iltapäivällä neloshallin Kennelliitto-cornerissa vastaamassa kysymyksiin koirien lonkka- ja kyynärnivelen kasvuhäiriöistä sekä lyhytkuonoisten koirien hengitystieterveydestä.

Kennelliiton käyttäytymisen jalostusryhmä ja Suomen Eläinkouluttajat puolestaan jakavat koko päivän ajan tietoa koirien luonteen ja käyttäytymisen arvioinnista sekä koirien arjesta ja positiivisista koulutusmetodeista.

Messuilla palkitaan Vuoden Virka- ja Sankarikoirat

Koiramessuilla palkitaan vuosittain virka- ja sankarikoiria. Perjantaina kello 15.30 hallin 1 Areenalla arvonimensä saavat Vuoden poliisi-, raja-, tulli-, sota- ja vankilakoirat. Tiedot palkittavista löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta.  Vuoden Virkakoirien palkintoja ovat jakamassa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen ja Suomen Palveluskoiraliiton puheenjohtaja Tapio Toivola.

Sunnuntaina kello 13.30 Areenalla ovat vuorossa 18 Vuoden Sankarikoiraa. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Vuoden Sankarikoirat palkitsevat Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen ja Kennelliiton valtuuston puheenjohtaja Eeva Anttinen. Lisäksi 21 koiraa saa kunniamaininnan. Sankarikoirien tarinoihin voi tutustua Kennelliiton verkkosivuilla.

Koiramessuilla voi nähdä yli 330 koirarotua

Koiramessujen kolmessa kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja kahdessa pentunäyttelyssä voi nähdä yli 330 eri koirarotua. Tarkemmin moniin suosittuihin koirarotuihin voi tutustua Koiramessujen rotutorilla, jossa on mukana 40 rotujärjestöä.

Paraatipaikalla ovat tämän vuoden Suomi 100 -teemalla viisi kotimaista koirarotuamme – suomenpystykorva, suomenajokoira, karjalankarhukoira, suomenlapinkoira ja lapinporokoira. Nämä rodut esiintyvät myös kotimaisten rotujen työnäytöksessä Areenalla sunnuntaina kello 12.45.

Hyötykoirilla on messuilla omat osastonsa 6b20 ja 6b21. Mukana ovat näkövammaisten opaskoirat, avustajakoirat, kuulo- ja tukikoirat, hypokoirat, kasvatus- ja kuntoutuskoirat sekä pelastuskoirat ja Kennelliiton kaverikoirat.

Koiraharrastukset monipuolisesti näytillä

Messukeskuksen Areenalla hallissa 1 ja Tapahtumakehässä hallissa 6 voi nähdä lauantaina ja sunnuntaina muun muassa hajutyöskentelyä NoseWork -näytöksessä, lampaiden paimennusnäytöksen, nuorten agilitynäytöksen, kultaistennoutajien metsästysnäytöksen ja pallopaimennus-shown.

Tapahtumakehässä esitellään lauantaina ja sunnuntaina erilaisia koiraharrastuslajeja ja annetaan vinkkejä koiran kouluttamiseen ja koiran kanssa harrastamiseen. Kehässä nähdään flyball-näytös, pallopaimennus-show, rally-tokonäytös, tokonäytös, koiratanssia, koirakeilausta ja temppu- ja puuhanäytös.

– Hauskaa nähtävää on esimerkiksi Houkutusten Highway. Siinä katsotaan, miten hyvin koira osaa hallitun luoksetulon kun tarjolla on vastustamattomia herkkuja ja muuta mukavaa, kertoo Laura Lehdistö.

Messujen koko ohjelma löytyy osoitteesta www.koiramessut.fi. Palvelemme mediaa Koiramessuilla Messukeskuksen pressitilassa eteläisen sisäänkäynnin kakkoskerroksessa. Messuille voitte akkreditoitua täältä.  

Järjestämme perjantaina kello 11.30 Messukeskuksen Näytteilleasettajaklubilla mediatilaisuuden laittomasta koirakaupasta, uhista ja puuttumiskeinoista. Lisätietoja ja ilmoittautuminen kutsussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Suoninen
viestintäpäällikkö, Suomen Kennelliitto ry
050 3203897
liisa.suoninen@kennelliitto.fi

Erika Keppola
yhteiskuntasuhteiden koordinaattori, Suomen Kennelliitto ry
044 565 1808
erika.keppola@kennelliitto.fi

Kuvat

Koiramessuilla voi tavata muiden muassa Suomen Kennelliiton kaverikoiria, jotka ilahduttavat vierailuillaan esimerkiksi lapsia, kehitysvammaisia ja vanhuksia. Kuva: Jukka Pätynen
Koiramessuilla voi tavata muiden muassa Suomen Kennelliiton kaverikoiria, jotka ilahduttavat vierailuillaan esimerkiksi lapsia, kehitysvammaisia ja vanhuksia. Kuva: Jukka Pätynen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Kennelliitto ry
Kamreerintie
02770 Espoo

09 887 300http://www.kennelliitto.fi

Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry on valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö, joka täyttää tänä vuonna 128 vuotta. Liiton jäseninä on noin 2 000 koiraharrastusyhdistystä ja noin 150 000 henkilöjäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme