If Vakuutus

Koirille otetaan nyt huomattavasti aiempaa suurempia henkivakuutuksia

Jaa

Korona-aikana lemmikkimarkkinat kuumenivat ja suomalaiskoteihin hankittiin ennätysmäärä koiria. Tämä johti koirien hintojen nousuun ja se on jatkunut edelleen. Tämä hintojen nousu näkyy myös Ifin koiravakuutustilastoissa. Koirien henkivakuutusten vakuutusmäärät, jotka yleensä vastaavat suoraan koiran hankintahintaa, ovat kasvaneet viime vuosina reippaasti.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

- Henkiturvan korvaussumma on yleensä koiran hankintahinta. Korvaussummaa voidaan nostaa koiran elinaikana, kun sen vakuutusarvo nousee suoritettujen kokeiden, kilpailujen, näyttelyiden tai terveystietojen perusteella, kertoo Ifin eläinvakuutusten tuotepäällikkö ja eläinlääkäri Heidi Elomaa.

65 prosenttia Ifin eläinvakuutusasiakkaista ottaa myös henkiturvan. Suurten henkivakuutusten, eli 2 000 euroa tai yli, osuus henkiturvista on kasvanut joka vuosi sitten 2019. Vuoteen 2020 verrattuna yli 2 000 euron henkivakuutuksia on yli kaksinkertainen määrä tänä vuonna.

- Ennen Ifissä vakuutettujen koirien keskimääräinen henkivakuutus oli lähempänä 1000 euroa, nyt mennään jo 1 500 euron kieppeillä, kommentoi Elomaa.

Perhekoirien suosio näkyy henkivakutuuksissa

Kaikkien koirarotujen hinnat ja siten henkivakuutusten vakuutusmäärät eivät ole nousseet samalla tavalla. Erityisesti perhekoirien suosio kasvoi korona-aikana, esimerkiksi kultaisennoutajille otetaan tänä vuonna keskimäärin 20 prosenttia suurempi henkivakuutus kuin vuonna 2020.

Myös esimerkiksi jackrusselinterrierin, kääpiösnautserin, labradorinnoutajan ja lapinkoiran henkivakuutuksissa näkyy yli 10 prosentin korotus.

Koiran henkivakuutus lyhyesti

  • Henkivakuutuksesta korvataan koiran rahallinen arvo, mikäli eläin menehtyy tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.
  • Menehtymisen lisäksi henkiturvasta korvataan koiran katoaminen tai varkaus.
  • Korvaussumma on yleensä koiran ostohinta. 

Lue lisää Ifin koiravakuutuksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme