Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Koitereen säännöstelyssä ja Pamilon voimalaitoksen juoksutuksissa varaudutaan tulvaan

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Vattenfall Oy:lle oikeuden poiketa väliaikaisesti Pamilon vesivoimalaitoksen juoksutusta ja Koitereen säännöstelyä koskevista määräyksistä vesistömallilla ennustetun tulvan vuoksi.

Voimayhtiöllä on oikeus pitää Koitereen vedenkorkeus luvan mukaista alarajaa alempana 20.5.2022 saakka ja nostaa väliaikaisesti Pamilon voimalaitoksesta juoksutettavaa virtaamaa luvan mukaisesta määrästä 190 m3/s määrään 215 m3/s.

Poikkeustoimilla vähennetään tarvetta juoksuttaa tavanomaista enemmän vettä Ala-Koitajokeen. Näin turvataan erittäin uhanalaisen järvilohen ja taimenen vastakuoriutuneiden poikasten elinolosuhteita. Päätöksessä on määrätty Vattenfall Oy selvittämään lisäjuoksutuksista mahdollisesti aiheutuvat haitat ja muut edunmenetykset voimalaitoksen alapuolisessa uomassa.

Aluehallintoviraston päätös 28.4.2022 nro 30/2022 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/3582/2022). Päätökset löytyvät tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lisätietoja

Itä-Suomen aluehallintovirasto:

ympäristöneuvos Riitta Ikäheimo, p. 0295 016 828
johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867
etunimi.sukunimi@avi.fi

Vattenfall Oy:

ympäristökoordinaattori Teemu Sarnola, p. 040 579 6177
etunimi.sukunimi@vattenfall.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kriget i Ukraina och Finlands Natomedlemskap tema för Västra och Inre Finlands beredskapskommitté13.5.2022 15:19:41 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 12.5.2022 på ett av regionförvaltningsverket sammankallat möte för att skapa en lägesöversikt avseende aktuella beredskapsärenden i regionen. Med den regionala beredskapskommitténs lägesöversikter säkerställs informationsgången mellan centrala aktörer inom Västra och Inre Finlands region, som täcker landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Ukrainan sota ja Suomen Nato-jäsenyys teemana Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunnassa13.5.2022 15:15:14 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 12.5.2022 aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme