Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kokeile Helsinki-sovellusta kirjastokorttina

Jaa

Helsinki etsii sataa kaupunkilaista testaamaan Helsinki-sovelluksen kehitysversiota ja uutta digikirjastokorttia keskustan kirjastoissa. Sovellukseen on alkukesästä kehitetty uusia ominaisuuksia. Se mahdollistaa asukkaiden ja vierailijoiden yhteydenpidon kaupunkiin sekä auttaa ottamaan kaupungin tarjonnan omaksi ja osallistumaan kehittämiseen. Yksi käytännöllinen uutuus on sovellukseen lisätty digikirjastokortti.

Helsinki-sovelluksen digikirjastokortti toimii aluksi neljässä Helsingin kirjastossa, syksyllä kaikissa. (Kuva: Susa Junnola)
Helsinki-sovelluksen digikirjastokortti toimii aluksi neljässä Helsingin kirjastossa, syksyllä kaikissa. (Kuva: Susa Junnola)

Digikirjastokorttia voi aluksi käyttää Helsingin keskustassa Kirjasto 10:ssä sekä Töölön, Kallion ja Pasilan kirjastoissa. Myöhemmin syksyllä digikortti toimii kaikissa Helsingin kirjastoissa. Sovelluksen kehittämistyö jatkuu, ja koekäyttäjäryhmään kutsutaan nyt mukaan asukkaita.

Ensimmäisessä testivaiheessa keväällä 2017 sovelluksesta julkaistiin versio, jonka avulla palautteen antaminen kaupungille helpottui. Sovelluksen käyttäjät näkevät omat ja muiden palautteet sekä kaupungin vastaukset suoraan karttapohjalla. Nyt sovellukseen on lisätty uusia ominaisuuksia, ja se toimii muun muassa kirjastokorttina. Digikirjastokortin myötä erillistä korttia ei tarvitse enää kantaa mukana, eikä PIN-koodia muistaa lainausautomaatilla.

Uudenlainen mahdollisuus osallistua ja saada tietoa

Helsinki-sovelluksen kehittämisen taustalla on kaupungin tarve löytää ketteriä keinoja olla yhteydessä asukkaisiin ja samalla tarjota heille ja vierailijoille vinkkejä kiinnostavista tapahtumista sekä muusta tarjonnasta. Lisäksi sovellus mahdollistaa tiettyjen palvelujen, kuten kirjastokortin, digitalisoinnin.

Tavoitteena on myös tuoda kaupungin suunnittelu- ja päätöksentekoprosessit lähemmäksi ja helpottaa osallistumista. Avoimeen lähdekoodiin pohjautuva sovellus on osa laajempaa kaupunkikehitystä, jossa aiemmin erillisiä palveluja ja asiakkuuksia linkitetään toisiinsa ja tuodaan lähemmäs kaupunkilaista.

Maksuton Helsinki-sovellus on ladattavissa sekä iOS- että Android-laitteille sovelluskaupoista, mutta kirjastokortti toimii toistaiseksi vain Android-laitteilla.

Tule mukaan koekäyttäjäryhmään ja vaikuta sovelluksen sisältöön!

Helsingin kaupunginkansliassa toimiva Helsinki-sovelluksen kehittäjätiimi on kokoamassa kesäkuun lopulla käynnistyvää koekäyttäjäryhmää, johon etsitään parhaillaan osallistujia. Osallistuaksesi tarvitset Android-älypuhelimen ja kirjastokortin.


Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
http://bit.ly/heltesti


 

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336, 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Petteri Laine, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 040 522 6458, s-posti: petteri.l.laine@hel.fi

Kuvat

Helsinki-sovelluksen digikirjastokortti toimii aluksi neljässä Helsingin kirjastossa, syksyllä kaikissa. (Kuva: Susa Junnola)
Helsinki-sovelluksen digikirjastokortti toimii aluksi neljässä Helsingin kirjastossa, syksyllä kaikissa. (Kuva: Susa Junnola)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme