MessukeskusMessukeskus

Kokkien ja tarjoilijoiden SM-kisat käydään Kevätmessuilla

Jaa
Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailut mitellään Kevätmessuilla huhtikuun alussa. Tänä vuonna 21. kerran järjestettävä Vuoden Kokki- ja 7. kerran järjestettävä Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat toimineet ponnahduslautoina monille alan huippuammattilaisille. Kevätmessut järjestetään 4.–7.4.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut käydään Kevätmessuilla huhtikuun alussa. Kuva: Messukeskus
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut käydään Kevätmessuilla huhtikuun alussa. Kuva: Messukeskus

Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaalit käydään messujen avajaispäivänä torstaina 4.4. Tarjoilijakilpailu huipentuu perjantaina 5.4. ja kokkikilpailu lauantaina 6.4. järjestettäviin finaaleihin. Lauantain päätteeksi julistetaan ja palkitaan kummankin kilpailusarjan voittajat. Kokkikilpailun kilpailujohtajana toimii keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja tarjoilijakilpailun kilpailujohtajana Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen.

Haku Vuoden Kokki -kilpailuun on tämän vuoden osalta päättynyt, mutta Vuoden Tarjoilija -kilpailuun voi hakea 24.2. saakka osoitteessa www.elo-saatio.fi/haku-vt. Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2019 MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen pääyhteistyökumppaneita ovat Messukeskus, Metos Oy Ab, HKScan Oyj, Valio Oy, Viking Line Oy ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija osana monipuolista messukokonaisuutta 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään tänä vuonna osana Kevätmessujen ohjelmaa. Kevätmessut koostuu useista toisiaan tukevista tapahtumista, joita ovat Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Kevätmessujen yhteydessä järjestetään myös erityisruokavalioita esittelevä Lautasella-tapahtuma.  

– Olemme innoissamme ja iloisia, että kokkien ja tarjoilijoiden vuoden 2019 suomenmestaruuskilpailut järjestetään osana monipuolisten Kevätmessujen ohjelmaa. Kevätmessuilla voi tutustua vaikkapa puutarhanhoitoon, hyötyviljelyyn ja mökkeilyyn. Tapahtumakokonaisuudessa on mukana myös kaksi ruoka-alan tapahtumaa, Lautasella ja Lähiruoka & luomu, joten kokkien ja tarjoilijoiden SM-kisat istuvat erinomaisesti ohjelmatarjontaan, sanoo Kevätmessuista vastaava myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Helsingin Messukeskuksesta.

Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista:
- ELO-säätiö, toimitusjohtaja Bettina Lindfors, p. 040 920 9810, etunimi.sukunimi@elo-saatio.fi | www.vuodenkokki.fi, #vuodenkokki | www.vuodentarjoilija.fi, #vuodentarjoilija   

Lisätietoja Kevätmessuista:
- Messukeskus Helsinki, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, p. 050 385 5482, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | www.kevatmessut.fi, #kevätmessut2019  

Lisätietoja Lautasella- ja Lähiruoka & luomu -tapahtumista:
- Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | www.lahiruokaluomu.fi, #lähiruokaluomu2019 | www.lautasella.fi, #lautasella2019    

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Vuoden Kokki -palkinto.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö kokoaa suomalaisen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuurin parhaat tekijät, palvelut ja tuotteet yhteen lisäten ruoka- ja juomakulttuurin arvostusta Suomessa ja kansainvälisesti. ELO-säätiö vastaa kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen järjestämisestä ja hallinnoi Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -tavaramerkkejä. Lisäksi ELO-säätiö vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuun.

 

Avainsanat

Kuvat

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut käydään Kevätmessuilla huhtikuun alussa. Kuva: Messukeskus
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut käydään Kevätmessuilla huhtikuun alussa. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa tulevaisuuden tekijöinä – yhteistyön tavoitteena on vahvistaa muotoilualaa ja tarjota sen toimijoille yksi vahva alusta24.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa ja aloittavat laajamittaisen ja pitkäjänteisen yhteistyön. Tavoitteena on muotoilualan vahvistaminen, muotoilijoiden ja yritysten vuoropuhelun edistäminen ja siten alan toimijoiden kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittaminen. Habitare järjestetään 11.–15.9.2024 ja Helsinki Design Week 6.–15.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye