Messukeskus

Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen semifinalistit selvillä

Jaa

Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen semifinalistit ovat selvillä. Mukana on sekä aiemmin mukana kilpailleita että ensikertalaisia.

Vuoden Kokki -semifinaali kilpaillaan 9.-17.5 välisenä aikana Suomessa. Tuomaristo kiertää maistamassa kilpailuannokset joko kilpailijan työpaikalla tai muussa sovitussa paikassa. 
Hakuvaiheen tuomaristo valitsi semifinaaliin kuusitoista (16) kilpailijaa reseptien ja annoskuvien perusteella. Kaiken kaikkiaan hakijoita kilpailuun oli kolmekymmentäseitsemän (37).

Kilpailun päätuomari Heikki Liekola kertoo, että hakijoiden taso oli hyvä. "Hakemuksia tuli melko kivasti, vaikka alan työllisyystilanne varmasti heijastelee myös hakijamäärään, joka hieman laski viime vuodesta. Oli ilahduttavaa, miten erilaisia hakemuksia kisaan tuli. Henkilökohtaisesti korostin omissa valinnoissa herkullisuutta, luonnollisuutta ja kekseliäisyyttä."

Vuoden Kokki 2022 semifinalistit ovat:

Ville Neulanen, Ravintola Smör, Turku
Kim Mustonen, Restaurant AOC, Kööpenhamina
Miika Keskitalo, Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
Markus Rydenfelt, Ravintola Kielo, Joensuu
Alfred Tallberg, Adlerfelt, Helsinki
Simo Harrivaara, Sanchome, Helsinki
Tomi Kuivasniemi, Lapland Hotels Areena, Tampere
Jarkko Pulkkinen, Ellivuori Resort, Sastamala
Jonathan Slotte, Palace Restaurant, Helsinki
Cecilia Hurmerinta, Kaaren Kauppahallin Ravintolat, Helsinki
Kim Slotte, Lapland Hotels Areena, Tampere
Janne Keskevaari, Ravintola Grön, Helsinki
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Mikko Lahtinen, Ravintola SicaPelle, Porvoo
Teemu Boman, Levain-ravintolat/BW-Restaurants, Helsinki
Tobias Malm, Restaurant HEJM, Vaasa

Kilpailun päätuomari Heikki Liekola odottaa semifinalisteilta rohkeutta ja hyvää fiilistä. "Tuokaa annoksenne ylpeydellä tuomariston eteen ja varmistakaa, että kaikki maut ovat kohdillaan. Voitte vaikuttaa vain omaan tekemiseen, turha miettiä sitä ketä tai mistä muut kilpailijat ovat."Vuoden Tarjoilija -semifinaali kilpaillaan tiistaina 24.5 Viking Glorylla. Hakuvaiheessa kilpailijat toimittivat tuomariston arvioitavaksi videon, jossa he esittelivät ja myivät kuvitteelliselle seurueelle yhden ruoan ja juoman yhdistelmän. Kriteerinä oli myös se, että yhdistelmän tulee sopia tarjoiltavaksi kilpailijan työpaikalla tai kotikaupungissa. Tämän lisäksi hakijat vastasivat monivalintakysymyksiin.

Kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo, että tänä vuonna hakijoita oli mukana ympäri Suomea. "Hakijoiden joukossa oli paljon ensikertalaisia, joka rikastuttaa sekä hakemuksia että kilpailua. Videotehtävässä tasoeroja oli paljon, mutta itse ruoan ja juoman yhdistämisessä oli ihana huomata että oli rohkeasti käytetty juomana muitakin vaihtoehtoja kuin viiniä. Tuomaristossa oli tänä vuonna mukana myös viini- ja ruokavaikuttajia, joten videoita arvioitiin myös asiakasnäkökulman ja houkuttelevuuden kannalta."

Vuoden Tarjoilija 2022 semifinalistit ovat:

Joonas Heino, Peloton Cycling Eatery, Helsinki
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha, Tampere
Katri Hautakangas, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Anu Kärki, Armas Catering, Tampere
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Egle Allikivi, Ravintola Maritori, Helsinki
Natasha Henriksson, Restaurant FRÖJ, Vaasa
Katriina Suominen, Palace Restaurant/Finnair, Helsinki/Vantaa
Kelvin Tse, Ravintola Pastis, Helsinki
Outi Tölli, Palace Restaurant, Helsinki
Leevi Laine, Local Bistro, Joensuu
Jonna Korhonen, Kellariravintola Hällä, Hämeenlinna

Kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo odottavansa tasaväkistä semifinaalia. "Jokaisen omat vahvuudet tulevat varmasti esiin. Kilpailuissa on tärkeää säilyttää kuitenkin tasalaatuisuus, sillä tehtäviä tulee olemaan eri osa-alueilta."

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tapahtumat järjestetään yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen tarkoituksena on lisätä ravintola-alan ammattilaisten arvostusta ja ammattitaitoa Suomessa sekä viedä suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Vuoden kohokohtana ovat tietysti aina itse kilpailut, mutta Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan ympärillä tapahtuu läpi vuoden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Heli Kähkölä, projektipäällikkö, Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, p. 040 121 7395, ext-heli.kahkola@wihuri.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme