Kokkolan kaupunki

Kokkola avaa neuvonta- ja ohjauspalvelu Welcome Officen maahan muuttaneiden tueksi

Jaa
Kokkolan kaupungin uusi tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu Welcome Office ja maahanmuuttajakoordinaattori auttavat ja neuvovat erilaisissa arjessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa eteen tulevissa asioissa.
Welcome Office Kokkola  -palvelupiste toimii Kokkolan pääkirjastossa. (Kuva: Elisa Karhula)
Welcome Office Kokkola -palvelupiste toimii Kokkolan pääkirjastossa. (Kuva: Elisa Karhula)

Welcome Office on Kokkolan kaupungin uusi tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu maahan muuttaneille henkilöille maahantulon syystä riippumatta.

Neuvoa voi kysyä esimerkiksi viranomaisasioiden hoitamiseen, tai opiskeluun ja työelämään liittyvissä asioissa. Myös vapaa-ajan toiminta ja suomen kielen kurssit ovat kiinnostaneet palvelun asiakkaita.

Neuvontapalvelulla halutaan tuoda paremmin esiin myös lukuisten järjestöjen ja hankkeiden järjestämiä palveluja ja toimintaa. Tarkoitus on ohjata maahan muuttaneita henkilöitä osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen elämään.

”Toiminta aloitettiin marraskuussa ja markkinointi on käynnissä. Käyn edelleen markkinoimassa Welcome Officea eri paikoissa Kokkolan neuvoloista ja kouluista työnantajille asti, jotta tavoitamme asiakkaat palvelun piiriin, kertoo maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä. ”Myös työnantajilla on tilaisuus kysyä palvelusta neuvoa esimerkiksi kansainvälisistä rekrytoinneista, työlupa-asioista, työntekijöiden asettautumisesta ja suomen kielen koulutuksista. Minuun saa mielellään olla yhteydessä”, kannustaa Leimio-Seppä.

Tavoitteena koko maan kattava palveluverkosto

Welcome Office Kokkola täydentää osaltaan maanlaajuista matalankynnyksen tieto- neuvonta- ja ohjauspisteiden verkostoa. Työ- ja elinkeinoministeriön tavoitteena on saada neuvontapisteiden kattava verkosto maakuntien keskuskaupunkeihin. Ministeriö myönsi myös Kokkolan kaupungille erityisavustuksen palvelun käynnistämiseen vuoden 2021 haussa. Yksivuotisen hankkeen tarkoitus on tuoda neuvontapalvelu kaupungin pysyväksi toiminnaksi.

Palvelu tukee myös kaupunkistrategian tavoitteita ja kutsuvamman kaupunki-imagon kehittämistä. On helpompi pärjätä kilpailussa osaavasta työvoimasta, kun tarjolla on yhden luukun periaatteella toimivaa tukea asettautumiseen. Palvelu on osa laajempaa My Kokkola –kokonaisuutta, jossa huomioidaan kansainväliset osaajat entistä paremmin kaupungin palveluissa ja viestinnässä ja kehitetään heidän asettautumistaan ja työllistymistään tukevia palveluita.

Monikulttuurisuusneuvostossa ollaan iloisia, että Welcome Officen toiminta on alkanut. ”Olemme huomanneet jo pitkään, että tällaiselle palvelulle on suuri tarve: mistä hakea ja saada neuvoa ja tietoa erilaisista mahdollisuuksista. Kun joku tulee Kokkolaan, työn tai opiskelun vuoksi, hänelle kotoutumissuunnitelmaa ei tehdä ja hänellä voi olla vaikea saada, tietoa esimerkiksi kielikursseista ja muista palveluista. Saavutettavuus on ydinasia.” kertoo monikulttuurisuusneuvostossa toimiva José Flores.

Alun perin Monikulttuurisuusneuvoston ideana oli kohtaamispaikka kaikille eri kieli- ja kulttuuritausta tuleville henkilöille. ”Oppimalla tuntemaan toisiamme huomaamme, että meillä kaikilla on samat haasteet: mistä saa työtä, miten toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut ja kaikki muut perusasiat, joissa ihmiset voivat tarvita neuvoa ”, kuvailee Flores. Welcome Office -hankkeen on tavoitteena saada neuvontapiste pysyväksi osaksi Kokkolan kaupungin palveluja.

Welcome Office sijaitsee pääkirjastolla ja on aluksi avoinna tiistaisin klo 15-18 ja torstaisin klo 14-16. Yhteydessä voidaan olla myös etänä. Avajaisia juhlitaan myöhemmin keväällä, kun epidemiatilanne sallii niiden järjestämisen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä, 050 409 5620
marianne.leimio-seppa@kokkola.fi


Hanketyöntekijä Satu Vihtari / Talent Coastline Employment, 040 806 5912
satu.vihtari@kokkola.fi

Kuvat

Welcome Office Kokkola  -palvelupiste toimii Kokkolan pääkirjastossa. (Kuva: Elisa Karhula)
Welcome Office Kokkola -palvelupiste toimii Kokkolan pääkirjastossa. (Kuva: Elisa Karhula)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:49:21 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:40:37 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme