Kokkolan kaupunki

Kokkolan kaupungin kunniamitalien saajat vuonna 2021

Jaa

Kokkolan kaupungin kunniamitalit luovutetaan kotikaupunkiaan ansiokkaasti palvelleille henkilöille Kokkolasalissa perjantaina 10.9. klo 15.00 järjestettävässä juhlatilaisuudessa. Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista. Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kaikkiaan kunniamitaleita myönnetään tänä vuonna 24 henkilölle. Kultaisen kunniamitalin saavat

  • CABB Oy:n väistyvä toimitusjohtaja Juha Hiironen pitkästä urastaan alueen merkittävän työnantajan johdossa
  • Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi etenkin ansioituneesta työstään Soiten koronatyön johtajana.
  • Työplus oy:n entinen toimitusjohtaja Jarmo Nissi pitkästä työurastaan kaupungin ja Työplus oy:n palveluksessa, sekä panoksestaan lukuisissa luottamushenkilötehtävissä.
  • kaupunginvaltuutettu Pekka Nurmi ansioistaan pitkän linjan kunnallispoliitikkona ja panoksestaan useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

Hopeinen kunniamitali myönnetään kotiseutuasiantuntija Helena Anttiroiko-Mehtälälle, kulttuurisihteeri Kirsi Hänniselle, asiamies Esko Keski-Vähälälle, toimittaja Tom Johanssonille sekä kaupunginvaltuutettu Marlén Timoselle.

Pronssinen kunniamitali myönnetään tarkastuslautakunnan pitkäaikaiselle jäsenelle Hannele Zittingille, yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainbergille, kestävyysjuoksija Nina Chydeniukselle, talouspäällikkö Hanna Ekholm-Kippolle, Paikallishistorian Erikoistietotoimisto ETT:lle, tarjoilija Hannele Hanssonille, kalastaja Harri Lahdelle, professori Ulla Lassille, valmentaja Rolf Mannströmille, liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvistille, vapaaehtoistyöntekijä Jairi Paloselle, yrittäjä Marjo Säipälle, vapaaehtoistoimija Heikki Teerikankaalle, kaupunginvaltuutettu Petri Tofferille sekä ylilääkäri Markku Vähähyypälle.

Lisäksi tänä vuonna myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävistä Aukusti Isomaalle, Niklas Mäenpäälle ja Oliver Tainiolle sekä Timo Seppälälle ja Kokkolan meripelastajille. Bjarne Kallis huomioidaan pitkäaikaisesta urastaan luottamushenkilönä ja kuntavaikuttajana ja Kokkolan Hermeksen ja Kokkolan Tiikereiden edustusjoukkueet huomioidaan saavutuksistaan vuoden 2020 aikana. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja peruspalvelukuntayhtymä Soiten henkilökunta saa tunnustusta ansiokkaasta työstään pandemian aikana Kokkolan ja sen asukkaiden hyväksi.

Kunniamaininnat kaupungin juhlavuoden toteuttamisesta myönnetään Kokkolan kaupunginteatterille, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille, Kuoro Kokkola ry:lle, Raimo Vertainen & Guardia Nueva – viihdeorkesterille, Dance All Year Long – tanssihankkeelle sekä kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaukselle, kulttuuriohjaaja Berit Storelle, kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remellille sekä kaupungin puutarhuri Sini Sangille.

Tilaisuudessa ojennetaan myös tasavallan presidentin viime itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit lääkäri Brit Stenmanille ja maanviljelijä Jaakko Lukkarilalle.

Kunniamitalien ja kunniamainintojen myöntämisestä päättää mitalitoimikunta, jonka jäsenet ovat kaupungin luottamushenkilöitä ja kaupunginjohtaja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remell, puh. 040 806 5013

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kokkola Material Week eftersträvar ett nytt publikrekord16.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

I år genomförs Kokkola Material Week som arrangeras i Karleby i november som ett hybridevenemang. Man kan delta i de avgiftsfria evenemang som ordnas i samband med konferensen i Tullpackhuset samt i Karleby stadshus. Innehållet i den direkta livesändning som sänds via internet dagligen kommer att bestå av särskilt intressanta, utvalda och sammanställda helheter. En nyhet i samband med årets upplaga av Kokkola Material Week utgörs av den biståendemässa som arrangeras i samband med Kokkola Material Wek i samarbete med KPK Events.

Svara på enkäten om återvinningsstationens placering!15.9.2021 13:55:00 EEST | Tiedote

Karleby stad har utrett alternativa platser för placeringen av återvinningsstationen. För närvarande ligger återvinningsstationen på Kosilområdet på Terminalgatan. Utredningen inleddes utgående från en fullmäktigemotion enligt vilken nuvarande område borde användas av handeln och näringslivet, medan återvinningsstationen borde placeras på ett sådant område som möjliggör en modern återvinningsstations processer och en kvalitativ och smidig hantering av godset.

Vastaa kyselyyn hyötykäyttöaseman sijainnista!15.9.2021 13:55:00 EEST | Tiedote

Kokkolan kaupunki on selvittänyt vaihtoehtoisia sijoittamispaikkoja hyötykäyttöasemalle. Tällä hetkellä hyötykäyttöasema sijaitsee Kosilan alueella Terminaalikadulla. Selvitys käynnistettiin valtuustoaloitteen pohjalta: aloitteen mukaan nykyinen alue tulisi olla kaupan ja elinkeinoelämän hyödynnettävissä, ja hyötykäyttöasema tulisi sijoittaa alueelle, joka mahdollistaa modernit prosessit ja tavaran laadukkaan ja joustavan käsittelyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme