Kokkolan kaupunki

Kokkolan kaupungin työhyvinvointikysely

Jaa

Kokkolan kaupunki teki vuosittaisen työhyvinvointikyselyn marraskuussa 2021. Kysely oli suunnattu kaikille yli 6 kk kaupungin ja konserniyhtiöiden palveluksessa olleille työntekijöille. Siihen vastasi runsaat 1250 henkilöä, joka on hieman aiempaa enemmän.

Johtamisen, luottamuksen ja työn arvostamisen kokemukset nousussa

Johtaminen organisaatiossa -osion keskiarvo on noussut hieman. Työntekijät olivat erittäin tyytyväisiä omaan osaamiseensa, työn merkityksellisyyteen ja tarkoitukseen sekä työyhteisön luottamukseen.

Lähijohtaminen koettiin valtaosin ystävällisenä, huomaavaisena ja kunnioittavana. Kaupunkiorganisaatio on viime vuosina panostanut lähiesihenkilötyön valmentamiseen. Suurin osa vastaajista koki työtään arvostettavan työkavereiden ja esihenkilön taholta. Koronan värittämän ajan valopilkkuna on myös se, että työolosuhteet koetaan turvalliseksi.

Häirintä ja epäasiallinen kohtelu on edelleen vähentynyt. Suuntaus on oikea nollatoleranssin saavuttamiseksi. Vastaajista 76% oli valmis suosittelemaan nykyistä työpaikkaansa tuttavilleen.

Kehitettävää löytyy henkilöstön kannustamisessa ja toiminnan avoimuudessa

Vastaajat luottavat enemmän oman yksikkönsä ja toimialansa johtoon kuin kaupunkiorganisaatioon kokonaisuudessaan. Tyytymättömyys poliittisiin päättäjiin nousi kyselyssä esille jopa enemmän kuin tyytymättömyys johtamiseen yleensä.

Koko kaupungin johtamisessa on huomioitava muun muassa toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys. Tiedonkulkuun ja ennakoivaan sisäiseen viestintään on jatkossakin kiinnitettävä huomiota.

Vaikka kehityskeskustelujen toteutusaste (84%) oli parempi kuin aikaisempina vuosina, edelleen on tärkeää vahvistaa kehityskeskustelujen ja niissä sovittujen asioiden toteutumista. Myös työnantajan kannustavia palkitsemistapoja tulee kehittää.

Kyselyn tuloksia käsitellään toimialoilla ja työyksiköissä. Tulokset ohjaavat kaupungin strategialähtöistä työhyvinvoinnin kehittämistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henkilöstön kehittämispäällikkö Kirsi Rytkönen, 040 806 8459 kirsi.rytkonen@kokkola.fi
Kaupunginjohtaja Stina Mattila, 040 806 8200, stina.mattila@kokkola.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme