Kokkolan kaupunki

Kokkolan matkailumajakka -palkinto 2022 Linda Boberg-Santalalle

Jaa

Kokkolan Matkailumajakka – palkinto myönnetään tänä vuonna yrittäjä Linda Boberg-Santalalle. Palkinto luovutetaan kaupungin palkitsemisjuhlassa perjantaina 2.9.2020 klo 15 alkaen.

Linda Boberg-Santala on Öjassa sijaitsevan Café Brygganin kantava voima. Hän on määrätietoisesti ja idearikkaasti kehittänyt viihtyisän saaristokahvilan toimintaa ja ympäristöä yhteistyössä Långö Byagille r.f.:n ja Öjan kotiseutuyhdistyksen kanssa. Toimintaa on nerokkaasti mukautettu vallitsevaan markkinatilanteeseen ulkoilmatapahtumia kehittämällä ja palveluiden kehittämistä yksilöille ryhmätarjonnan sijasta.

Boberg-Santalan oma matkailuyritys NAAST tuo esiin paikallista merenkulun historiaa ja saaristoluontoa opastettujen luontokierrosten muodossa. SUP-lautojen ja kajakkien laitevuokraus oli tämän kesän uusi ja kiitelty palvelumuoto. Linda Boberg-Santala on yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa luonut helposti saavutettavia luonto- ja saaristoaktiviteetteja Öjan saaristoluontoon. Hänenosaamisensa ja aktiivinen osallistuminen alueen matkailuhankkeisiin ja markkinointiin on edistänyt koko Kokkolan matkailutoimintaa.

Kokkolan Matkailumajakka – palkinto myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on teollaan tai toiminnallaan edistänyt Kokkolan alueen matkailua ja tehnyt töitä aluemarkkinoinnin hyväksi. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Blue1:n toimitusjohtaja Stefan Wentjärvelle. Sen jälkeen palkinnon ovat saaneet kapellimestari Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit, Kokkola-Campingin toimitusjohtaja Erkki Ahtiainen, Ykspihlajan Kulttuuriviikko, Café Tankarin yrittäjäperheelle ja Kristiina Teerikankaalle. Vuonna 2021 Matkailumajakka ojennettiin Toivosen eläinpuistolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokkolan matkailun toimitusjohtaja Teea Pietilä, teea.pietila@visitkokkola.fi, 044 251 9131

Kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remell, 040 806 5013, sonja.remell@kokkola.fi.

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Projektstöd att söka i anknytning till Karlebys ekosystemavtal22.11.2022 14:32:23 EET | Tiedote

Ansökningar om projektstöd i anknytning till ekosystemavtalet kan lämnas in 21.11–19.12.2022. Syftet med ansökningsomgången är att finansiera projekt som varar högst tre år och som stöder insatsområdena i Karlebys ekosystemavtal (batterikemi, cirkulär ekonomi och intelligenta lösningar till stöd för industrin). Sammanlagt finns cirka 500 000 euro i finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) att söka. Projektstöd kan sökas av till exempel en aktör inom forskning, utveckling och innovation, en utbildningsorganisation eller en förening. Ett enskilt företag kan inte söka bidrag som beviljas av landskapsförbundet för utveckling av sin affärsverksamhet.

Kokkolan ekosysteemisopimuksen haku on auki22.11.2022 14:31:41 EET | Tiedote

Ekosysteemisopimuksen hankehaku on auki 21.11. – 19.12.2022. Haun tarkoituksena on rahoittaa enintään kolme vuotta kestäviä hankkeita, jotka tukevat Kokkolan ekosysteemisopimuksen painopistealoja (akkukemia sekä kiertotaloutta ja teollisuutta tukevat älykkäät ratkaisut). Haettavana on yhteensä noin 500 000 euroa EAKR-rahoitusta. Hakijana voi olla esimerkiksi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimija, koulutusorganisaatio tai yhdistys. Yksittäinen yritys ei voi hakea maakuntaliiton myöntämää tukea liiketoimintansa kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme