Kokkolan kaupunki

Kokkolan suurteollisuusalueella positiiviset näkymät tulevaisuuteen

Jaa

Kokkolan kaupunki, Kokkolan Energia Oy ja Umicore Finland Oy ovat käyneet neuvotteluja maa-alueiden vuokraamisesta. Neuvottelujen pohjalta valmistellun sopimusluonnoksen mukaan Umicore Finland Oy vuokraa kaupungin ja Kokkolan Energia Oy:n omistamia maa-alueita, jotka sijaitsevat suurteollisuusalueella. Kokonaisuudessaan alueen pinta-ala on noin 26 hehtaaria. Sopimus sisältää myös osto-option.

Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa tänään maanantaina 6.6.2022, josta se etenee valtuustoon.

Tämän kevään positiiviset uutiset vahvistavat Kokkolan elinkeinoelämän kehitystä pitkälle tulevaisuuteen.

-         Suurteollisuusalueen pitkäjänteinen kehitys, yhteistyö ja yritysten osoittama luottamus ilahduttavat meitä suuresti, ja kannustavat jatkamaan ja edelleen kehittämään toimintaedellytyksiä, toteaa kaupunginjohtaja Stina Mattila tyytyväisenä.


Kokkola on tuoreessa kaupunkistrategiassaan sitoutunut olemaan aktiivinen kumppani alueen yrityksille ja tukemaan niiden kasvua. Aktiivinen elinkeinopolitiikka tukee työpaikkojen syntyä, ja vahvistaa alueen vetovoimaa.

-         Umicoren suunnittelema laajennus on jälleen hieno osoitus suuren kansainvälisen toimijan luottamuksesta alueeseemme. Suurteollisuusalueen, kaupungin ja TKI-toimijoiden tiivis yhteistyö ja pitkäjänteinen kehitys luovat perustaa uusille investoinneille, kuvailee kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

Lisätietoja:

Stina Mattila
kaupunginjohtaja
Kokkolan kaupunki
stina.mattila@kokkola.fi

Jonne Sandberg
kehitysjohtaja
Kokkolan kaupunki
jonne.sandberg@kokkola.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme