Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Koko kansan Turun Messut 24.-27.8. - Kyläjuhlamainen yleismessutapahtuma sopii kaikille

Jaa

Varusmiesten muotinäytös, kyläjuhlat ja sotekeskustelu. Yleismessujen kursailemattoman kattava tyyli sopii kaikenikäisille. Turun Messujen ohjelmalavoilla puhutaan niin alueen positiivisesta rakennemuutoksesta kuin soteuudistuksestakin. Toiminta-alueella sammutetaan näytösluonteistesti kemikaalipaloa, talutetaan alpakoita, tutustutaan sähköautoihin ja katsellaan koirien muotinäytöstä. Turun Messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 24.-27.8.

Suomi 100 -vuoden kunniaksi messuilla esitellään myös suomalaista osaamista, ja Yhdessä-viikonlopun tapahtumana on messuilla kyläjuhlat.

- Koko tapahtumakin on oikeastaan neljäpäivänen kyläjuhla, kuvailee messujen projektijohtaja Krista Ahonen.
- Nykyään ei enää ole kovinkaan paljon tapahtumia, joissa ohjelmaa ja sisältöä olisi kaikenikäisille.

Suuri tapahtuma-alue takaa osaltaan sen, että ahtaus ja vilinä ei käy sietämättömäksi. Lepohetken voi viettää messujen Sotilaskodissa munkkeja ja hernekeittoa nautiskellen.

Yhteistyössä syntyvä tapahtuma

Tapahtumassa on lähes 200 näytteilleasettajaa. Tämän vuoden messuisäntinä ovat Puolustusvoimat ja Turun Sanomat. Merkittävää yhteistyötä on tehty myös mm. Turun kaupungin, Turun kauppakamarin ja Varsinais-Suomen liiton kanssa.

Vuoden varsinaissuomalainen tuote palkitaan myös avajaispäivänä. Messut avaa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen.

Avajaispäivänä Suomi 100 -lavalla on vapaa sana klo 13-18. Paikalle voi tulla avautumaan aiheesta kuin aiheesta.

Eläkeläisille suunnattua ohjelmaa on runsaasti. Asiaa on mm. eläkeläisten edunvalvonnasta, josta messuilla puhuu EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko.
Puolustusvoimien lavalla nähdään varusmiesten pukunäytös ja myös Laivaston soittokunnan varusmiesbändi musisoi. Jokaisena messupäivänä nähdään mm. moottoripyörien stuntnäytöksiä.

Avajaispäivä päättyy Suomi 100 -yhteiskonsertissaan palkittu nuorisokuoro KaMu ja mahtava Turun Veteraanilaulajien kuoro.

Koululaiset tutustuvat Tekniikan päiviin

Perjantaina on paikalle tulossa mm. satoja koululaisia. Tekniikan päivät -koululaisohjelman järjestää Tekniikan Akatemia, Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun AMK. Paneelikeskustelussa puhutaan mm. siitä missä vaiheessa terveysmittaukset kääntyvät epäterveellisiksi. Esillä on myös demopisteitä.

Perjantain esiintyjiin kuuluu myös psykologi Pirkko Lahti, joka puhuu eläkeläisten elämänilosta.

Toimittaja Pirjo Nuotio moderoi Turun seudun positiivinen rakennemuutos -keskustelun. Turun kauppakamarin keskusteluun osallistuu useita Turun alueen yrityksiä.

Piknik-korit mukaan lauantaina

Turun Messuilla vietetään Suomi 100 -hengessä valtakunnallista #Yhdessä-viikonloppua lauantaina 26.8. Ulkoalueella on piknik-alue ja lisäksi on mahdollisuus mm. katutanssiin. Samalla kuullaan myös Turkuseuran mainioita murre-esityksiä.
Lauantaina messuilla esiintyvät myös Duudsoneista tutut HP ja Jarppi.

Suuri sote- ja maakuntauudistuskeskustelu käydään myös lauantaina. Paneelikeskusteluun osallistuvat muutosjohtajat Antti Parpo ja Laura Leppänen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä ja Varsinais-Suomen TE-toimiston palvelujohtaja Jaana Hernelahti. Keskustelun juontaa Pirjo Nuotio. Yleismessujen hengessä myös kansa saa äänensä halutessaan kuuluville. 

Koirien kasvattajapäivät ovat myös lauantaina.

Lapsiperheiden sunnuntai

Sunnuntaina on odotettavissa runsas joukko lapsiperheitä, kun lavalle astuu Hevisaurus. TS Olohuoneessa on mielenkiintoisia haastatteluja pitkin päivää. Haastattelussa kuullaan mm. Linnateatterin johtajaa Kalle Lambergia ja Turun kaupunginteatterin dramaturgia Satu Rasilaa.

www.turunmessut.fi

www.facebook.com/TurunMessut/

Avoinna kello 10-18 joka päivä

Turun Messut 24.-27.8. Turun Messukeskuksessa

Tiedote ja kuvat: http://www.turunmessukeskus.fi/kylajuhlamainen-yleismessutapahtuma-sopii-kaikille/

Yhteyshenkilöt

Krista Ahonen
projektijohtaja
puh. 050 594 9641
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kansainvälinen Life Science Live -tapahtuma Suomeen19.6.2018 12:10Tiedote

Life Science Live on uusi, kansainvälinen lääketieteen ja terveydenhoidon ammattitapahtuma. Kokonaisuus järjestetään Turun Messukeskuksessa 15.-16.5.2019. Life Science Live -tapahtuman sisällöstä vastaavat Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä. Turku Science Park Oy järjestää perinteisen HealthBIO-tapahtumansa Life Science Live -tapahtuman yhteyteen. Osana tapahtumakokonaisuutta on myös kaksipäiväinen i-HD (Improved Health Data) konferenssi.

Tiedote ja kutsu: Kansainvälinen Navigate yhdistää alan osaajat 16.-17.5. Meriteollisuuden ja -logistiikan tulevaisuus esillä Navigate-messuilla14.5.2018 13:36Kutsu

Noin 20 maata on edustettuna Navigate-messuilla, Turussa 16.-17.5. Kansainvälinen meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan huippukohtaaminen järjestetään joka toinen vuosi Turun Messukeskuksessa. Tapahtuma on kasvussa ja mukana noin 200 alan yritystä. Messuille on tulossa kansainvälisiä osallistujia, näytteilleasettajia ja toimittajia mm. Venäjältä, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Espanjasta, Virosta ja Ranskasta.

Viron nykykirjallisuus ja mm. lastenkirjallisuuden tuoreet suomennokset esillä Turun Kirjamessuilla8.5.2018 13:12Tiedote

Turun Kirjamessujen teemana on 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viro. Turun Messukeskuksessa 5.–7.10.2018 nähdään maan nykykirjailijoita laajalta rintamalta. Mukana ovat esimerkiksi Kai Aareleid, Paavo Matsin, Valdur Mikita ja Andrei Ivanov. Ohjelmaa tuottavat Viro-instituutti Suomessa, Viron Suomen-suurlähetystö, Tuglas-seura ja Suomen Viro-yhdistysten liitto. Viro-teemakokonaisuuden suunnittelussa on mukana Jenni Haukio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme