Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Koko kansan Turun Messut 24.-27.8. - Kyläjuhlamainen yleismessutapahtuma sopii kaikille

Jaa

Varusmiesten muotinäytös, kyläjuhlat ja sotekeskustelu. Yleismessujen kursailemattoman kattava tyyli sopii kaikenikäisille. Turun Messujen ohjelmalavoilla puhutaan niin alueen positiivisesta rakennemuutoksesta kuin soteuudistuksestakin. Toiminta-alueella sammutetaan näytösluonteistesti kemikaalipaloa, talutetaan alpakoita, tutustutaan sähköautoihin ja katsellaan koirien muotinäytöstä. Turun Messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 24.-27.8.

Suomi 100 -vuoden kunniaksi messuilla esitellään myös suomalaista osaamista, ja Yhdessä-viikonlopun tapahtumana on messuilla kyläjuhlat.

- Koko tapahtumakin on oikeastaan neljäpäivänen kyläjuhla, kuvailee messujen projektijohtaja Krista Ahonen.
- Nykyään ei enää ole kovinkaan paljon tapahtumia, joissa ohjelmaa ja sisältöä olisi kaikenikäisille.

Suuri tapahtuma-alue takaa osaltaan sen, että ahtaus ja vilinä ei käy sietämättömäksi. Lepohetken voi viettää messujen Sotilaskodissa munkkeja ja hernekeittoa nautiskellen.

Yhteistyössä syntyvä tapahtuma

Tapahtumassa on lähes 200 näytteilleasettajaa. Tämän vuoden messuisäntinä ovat Puolustusvoimat ja Turun Sanomat. Merkittävää yhteistyötä on tehty myös mm. Turun kaupungin, Turun kauppakamarin ja Varsinais-Suomen liiton kanssa.

Vuoden varsinaissuomalainen tuote palkitaan myös avajaispäivänä. Messut avaa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen.

Avajaispäivänä Suomi 100 -lavalla on vapaa sana klo 13-18. Paikalle voi tulla avautumaan aiheesta kuin aiheesta.

Eläkeläisille suunnattua ohjelmaa on runsaasti. Asiaa on mm. eläkeläisten edunvalvonnasta, josta messuilla puhuu EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko.
Puolustusvoimien lavalla nähdään varusmiesten pukunäytös ja myös Laivaston soittokunnan varusmiesbändi musisoi. Jokaisena messupäivänä nähdään mm. moottoripyörien stuntnäytöksiä.

Avajaispäivä päättyy Suomi 100 -yhteiskonsertissaan palkittu nuorisokuoro KaMu ja mahtava Turun Veteraanilaulajien kuoro.

Koululaiset tutustuvat Tekniikan päiviin

Perjantaina on paikalle tulossa mm. satoja koululaisia. Tekniikan päivät -koululaisohjelman järjestää Tekniikan Akatemia, Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun AMK. Paneelikeskustelussa puhutaan mm. siitä missä vaiheessa terveysmittaukset kääntyvät epäterveellisiksi. Esillä on myös demopisteitä.

Perjantain esiintyjiin kuuluu myös psykologi Pirkko Lahti, joka puhuu eläkeläisten elämänilosta.

Toimittaja Pirjo Nuotio moderoi Turun seudun positiivinen rakennemuutos -keskustelun. Turun kauppakamarin keskusteluun osallistuu useita Turun alueen yrityksiä.

Piknik-korit mukaan lauantaina

Turun Messuilla vietetään Suomi 100 -hengessä valtakunnallista #Yhdessä-viikonloppua lauantaina 26.8. Ulkoalueella on piknik-alue ja lisäksi on mahdollisuus mm. katutanssiin. Samalla kuullaan myös Turkuseuran mainioita murre-esityksiä.
Lauantaina messuilla esiintyvät myös Duudsoneista tutut HP ja Jarppi.

Suuri sote- ja maakuntauudistuskeskustelu käydään myös lauantaina. Paneelikeskusteluun osallistuvat muutosjohtajat Antti Parpo ja Laura Leppänen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä ja Varsinais-Suomen TE-toimiston palvelujohtaja Jaana Hernelahti. Keskustelun juontaa Pirjo Nuotio. Yleismessujen hengessä myös kansa saa äänensä halutessaan kuuluville. 

Koirien kasvattajapäivät ovat myös lauantaina.

Lapsiperheiden sunnuntai

Sunnuntaina on odotettavissa runsas joukko lapsiperheitä, kun lavalle astuu Hevisaurus. TS Olohuoneessa on mielenkiintoisia haastatteluja pitkin päivää. Haastattelussa kuullaan mm. Linnateatterin johtajaa Kalle Lambergia ja Turun kaupunginteatterin dramaturgia Satu Rasilaa.

www.turunmessut.fi

www.facebook.com/TurunMessut/

Avoinna kello 10-18 joka päivä

Turun Messut 24.-27.8. Turun Messukeskuksessa

Tiedote ja kuvat: http://www.turunmessukeskus.fi/kylajuhlamainen-yleismessutapahtuma-sopii-kaikille/

Yhteyshenkilöt

Krista Ahonen
projektijohtaja
puh. 050 594 9641
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messu- ja Kongressikeskus on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Urbaani kaupunkikeidas avautuu Piha & Puutarha -messuilla19.2.2018 12:24Tiedote

Tiedote 19.2.2018. Turun Piha & Puutarha -messut 6.-8.4. hätkähdyttävät tänä vuonna yleisöä muun muassa vehreällä kaupunkipuutarhalla. Ammattiopisto Livian toteuttama yleiskoristelu sisältää mm. viihtyisän oleskelutilan, lyhtyjä, räsymattoja sekä upeita istutuksia. Piha & Puutarha -messut ovat kokonaisuutena jälleen omaperäinen ja uutuusarvoltaan tuore. Luvassa on mm. yllätyksellistä hyggeilyä lattiatasolta korkeuksiin.

Taidetta ja antiikkia maaliskuussa14.2.2018 11:49Tiedote

Tiedote 14.2.2018. Turun Taide- ja Antiikkimessuille kannattaa ottaa arviointia kaipaava esine mukaan. Taidetta tapahtumassa arvioi Helena Laakso ja designia Dan von Koskull. Molemmat ovat tunnettuja ja pitkän kokemuksen omaavia Stockholms Auktionsverkin asiantuntijoita. Messujen antiin kuuluvat myös Turun Rahan Päivä, Nukkekoti- ja Nukkemessut sekä Old Toy Swap Leikkikalumarkkinat. Turun Rahan Päivässä on esillä mm. uransa lopettaneen tennistähden Jarkko Niemisen mittava arvokisakokoelma. Nukkekoti- ja Nukkemessuille puolestaan osallistuu lähes 30 myyjää.

Rakenna & Sisusta -messut 9.-11.2. - Varsinais-Suomen rakentajat ja remontoijat koolla Turussa9.2.2018 12:55Tiedote

Tiedote 9.2.2018. Yli 260 yritystä on paikalla Turun Messukeskuksessa, kun alueen suurin rakennusalan tapahtuma Rakenna & Sisusta -messut järjestetään 9.-11.2. Rakentamisen ja remontoinnin näytteilleasettajien tuotevalikoimassa ovat mm. lattiat, tontit, keittiöt, kylpyhuoneet, saunat sekä lukuisat uutuustuotteet. Tämän vuoden tarjonnasta esille nousevat mm. kodin sisäpinnat sekä terveellinen koti.

Turun Messukeskuksella on noin 20 M€:n tulovaikutus Turun alueelle Turun Messukeskus modernisoi tilojaan tulevana kesänä1.2.2018 11:22Tiedote

Tiedote julkivapaa 1.2.2018. Turun Messukeskus Oy aloittaa messukiinteistön kohennuksen ja tilojen ilmeen modernisoinnin tulevana kesänä. Muutokset näkyvät pääsisäänkäynnissä, aulassa sekä kokoustiloissa. Hankkeen suunnittelusta vastaa LPR-arkkitehdit. Hankkeen investointikustannukset ovat 2,5 M€. Yhtiön talous on vakaalla pohjalla, ja hanke rahoitetaan itse ilman avustuksia. Messuyhtiön Turun Artukaisissa sijaitseva kiinteistö on rakennettu vuonna 1987.

Mässcentrets ekonomiska effekter i Åboregionen är cirka 20 miljoner euro Åbo Mässcentrum moderniserar sina lokaler i sommar1.2.2018 11:22Tiedote

Pressmeddelande 1.2.2018. Åbo Mässcentrum Ab kommer i sommar att renovera och modernisera sina mässlokaler. Särskilt huvudentrén, entréhallen och mötesrummen kommer att förändras. Projektet planeras av LPR-arkkitehdit och investeringskostnaderna uppgår till 2,5 miljoner euro. Företaget har en stabil ekonomi och finansierar projektet själv, helt utan några understöd. Mässcentret i Artukais i Åbo byggdes år 1987.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme