Arktinen Banaani

Koko perheen jääkiekkokirja leijonakapteeni Mörkö-Markosta

Jaa

Lempäälän innokas lätkäpoika Marko Anttila kasvoi mahtaviin mittoihin kahdessakin mielessä: ensin pituutta karttui niin paljon, ettei sopivia pelivarusteita tahtonut löytyä, sitten monien koitosten jälkeen huipputason hyökkääjäksi, joka vastaanotti Suomen maailmanmestaruuspokaalin keväällä 2019.

Kansi / julkaisuvapaa lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.
Kansi / julkaisuvapaa lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.

Markolle kirkastui keväällä 1995 Leijonien ikimuistoista MM-finaalia seuratessa, että tuossahan on hänen lajinsa. Harjoittelu alkoi Lempäälän Kisassa, mutta jo parikymppisenä poika sai vetää päälleen liigaseura Tampereen Ilveksen pelipaidan. Matka jatkui suomalaisseuroista niin itään kuin länteen, ja Leijonien kapteeniksi, jonka johdolla Suomi on saavuttanut MM-mittelöissä sekä kultaa että hopeaa.

Lasten- ja urheilukirjoista tunnettu Mika Wickström on kirjoittanut innostavan, läpikuvitetun Mörkö-Marko-teoksen, jossa Lempäälän jätin matkaa seurataan mummolan television äärestä aina nyky-Leijonien huippuhetkiin asti. Kirjan on kuvittanut eloisan humoristisella tyylillä Arto Nyyssönen. Samalta parivaljakolta ilmestyi vuonna 2020 jalkapalloaiheinen Teemu Pukki Baby.


Mika WickströmArto Nyyssönen
Mörkö-Marko
ISBN 978-952-270-453-5
80 sivua. Arktinen Banaani 2021.


Kansi ja kuvitusnäyte ovat julkaisuvapaita lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.

Lehdistökappaleet: myynti@arktinenbanaani.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Mika Wickström
puh. 050 570 7001, miwi@welho.com

Arktinen Banaani, kustantaja Harto Pasonen
puh. 050 529 9768, harto.pasonen@arktinenbanaani.fi

Kuvat

Kansi / julkaisuvapaa lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.
Kansi / julkaisuvapaa lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.
Lataa
Kuvitusnäyte / julkaisuvapaa lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.
Kuvitusnäyte / julkaisuvapaa lehdistökäyttöön © Mika Wickström ja Arto Nyyssönen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arktinen Banaani on 26 vuotta toiminut kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta, lastenkirjoja ja sarjakuvia niin uusilta kuin kokeneilta kirjailijoilta ja kuvantekijöiltä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arktinen Banaani

Arktinen Banaani moninaistaa kirjallisuuden kenttää25.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Moninaisuus tarkoittaa sitä, että ihmisiä on moneen lähtöön. Sisäisten ja ulkoisten ominaisuuksien perusteella meitä jaetaan erilaisiin ryhmiin, mutta kaikkia ryhmiä ei kuitenkaan edusteta tasavertaisesti – ei myöskään kirjallisuudessa. Tällaiset vähemmälle huomiolle jäävät ryhmät muodostuvat Suomessa muun muassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, muun kuin kristinuskon edustajista, eri tavoin vammaisista sekä muutoin fyysisiltä piirteiltään tai kulttuuritaustaltaan näennäisestä normaalista eroavista ihmisistä.

Suvaitsevaisuutta ei voi väistää3.12.2020 07:00:00 EET | Tiedote

Suvaitsevaisuus on päivän sana, sitä ei voi kukaan ohittaa täysin kantaa ottamatta. Suomessa se on näihin aikoihin asti nähty pääosin positiivisessa valossa, etenkin suvaitsematon-sanalla on kuvattu henkilön tai ryhmän kielteisiä ominaisuuksia. Nyt hyökätään uudissanan voimalla "suvakkeja" vastaan, ja tietenkin tunteet kuumenevat aidan molemmin puolin. Tosiasia kuitenkin on, ettei suvaitsevaisinkaan voi kaikkea suvaita. Asialla ei myöskään pidä vain pelata kielipelejä. Kysymys suvaitsevaisuudesta on monimutkainen, mutta ei niin mutkikas, ettei siitä voi ja pidäkin keskustella. Ja mitä kaikkea voidaan tarkoittaa, kun puhutaan konservatiiveista ja liberaaleista tai moraalista ja moralismista?

Piika – Romaani kuin 2020-luvun Suomi-filmi18.11.2020 08:50:00 EET | Tiedote

Elinan elämänlaatu ei ole lahjakkuudesta kiinni. Filosofian opinnot ovat kuitenkin vaihtuneet kokopäiväpöhnään Jousi-baarissa – ja sen mukaiseen maineeseen. Nuoren naisen muistikuvat hyvästä lapsuudesta liittyvät keskeisesti eläimiin, ja eräänä ryhdistäytymisen hetkenä Elina jättää hakupaperit maaseutuoppilaitokseen. Oluen sijaan nuori nainen alkaa imeä tietoa karjanhoidosta ja kaikesta, mikä nykyaikaiseen tilanpitoon liittyy.

Värikäs opaskirja johdattaa Tallinnan uuteen ytimeen, esikaupunkeihin9.9.2020 09:00:00 EEST | Tiedote

Tallinna on jo kauan ollut lähellä suomalaisten sydämiä, ja nykyisin sen voi laskea suosiotaan kasvattavan lähimatkailun kohteeksi. Trendin harjalle ovat nousseet esikaupunkialueet, joista osa sijaitsee reippaan kävelymatkan päässä keskustasta. Myös etäämmällä kaupunkia ympäröiviin lähiöihin matkaaminen sujuu julkisilla välineillä helposti. Mielikuvat neuvostoajan karheista betonikolosseista voi unohtaa, niin paljon uutta näkemisen ja kokemisen arvoista on syntynyt.

Keski-ikäiset miehet helteessä – Romaani 2010-luvun Zeitgeistista26.8.2020 08:45:00 EEST | Tiedote

Helteen havahduttamat on romaani 2010-luvun ajanhengestä ja sen suurista kysymyksistä neljän keski-ikäisen miehen näkökulmasta. Se on kertomus työelämän ylivirittymisestä, sukupuoliroolien muutoksesta ja sukupolvien välisestä jännitteestä. Pääkaupunkiseudulta Meri-Lapin kautta Kreikan saaristoon ulottuva tarina linkittyy poikkeuksellisiin luonnonilmiöihin ja hätkähdyttäviin näkyihin. Taustalla heijastelee aikakauden polttavin haaste.