Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Koko perheen Lomapäivä lauantaina 17. kesäkuuta Teurastamolla

Jaa

Koko perheen tapahtuma Lomapäivä tarjoaa lapsiperheille ja lapsille monipuolista ohjelmaa Teurastamon viihtyisällä piha-alueella ja eri toimipisteissä 17. päivä kesäkuuta. Ohjelmaan sisältyy myös Lastenkirjafestivaali. Koko tapahtumaan on vapaa pääsy kello 11–17

Teurastamon tapahtuma on maksuton kaikille. Kuvassa Teurastamon kesää viime vuonna. Kuva: Eetu Ahanen
Teurastamon tapahtuma on maksuton kaikille. Kuvassa Teurastamon kesää viime vuonna. Kuva: Eetu Ahanen

Hämeenlinnan Hippalot vierailee Helsingissä

Maamme vanhin lasten taidefestivaali Hämeenlinnan Hippalot saapuu Lomapäivänä ilahduttamaan helsinkiläisiä lapsiperheitä ja juhlimaan 40-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi Teurastamon uudelle pihalavalle nousee huikeassa nosteessa oleva Pikku Papun orkesteri, ja päivän aikana tanssitaan myös Kikattavan Kakkiaisen lasten discon tahdissa. Musiikin lisäksi päivän ohjelmassa on Karkkitehtuuria -työpaja, joka on poimittu varsinaisten Hippaloiden tarjonnasta.

Pihalla mahtuu leikkimään kaikenlaista, ja saippuakuplataiteilija-ryhmä Ruffle Army saapuu esittelemään taidettaan. Pihamarkkinoilla voi tehdä ostoksia, ja Teurastamon suosittu grillipiste on kaikkien käytössä. Teurastamon ravintolat ovat avoinna ja huomioivat erityisesti perheet ja lapset, lisäksi alueen yrittäjät pitävät toimipisteensä avoinna.

Lastenkirjafestari Kirjaverstaalla

Pihan lisäksi tapahtumatilana toimii Kirjaverstas, jossa järjestetään jo kello 10 alkaen Lastenkirjafestivaali. Kirjaverstas on uudenlainen toiminnallinen kulttuuritila Teurastamolla. Festarin aikana siellä pidetään kirjoihin liittyviä työpajoja, luetaan kirjoja, esitetään musiikkia ja tavataan kirjantekijöitä. Lastenkirjafestarin vieraiksi saapuvat muun muassa kirjailijat Liisa Kallio (Pikku Paput), Veera Salmi (Puluboi, Mauri ja vähä-älypuhelin), Riikka Ala-Harja (uusi lastenromaani Kahden maan Ebba), Jukka Laajarinne (Multakutri ja suon salaisuus), Juhani Känkänen (Apo Apponen -kirjat) sekä kuvittaja Sanna Mander (Prinsessavärityskirja, Avain hukassa, också på svenska).

Lomapäivän juontajana ja kirjantekijöiden haastattelijana häärää kaikkien lasten tuntema Katti Matikainen. Teurastamon pihalle ajaa myös Helsingin kaupungin kirjastoauto omalla ohjelmallaan.

KaupunkiJamboree nuorille

Isommille lapsille ja nuorille tuo tekemistä KaupunkiJamboree, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa heinä-elokuun vaihteessa. KaupunkiJamboreen työpajassa improillaan ja katsellaan maailmaa aivan uusien linssien läpi.

Lomapäivän pääjärjestäjinä toimivat Teurastamo ja Kirjaverstas. Yhteistyökumppaneita ovat Hämeenlinnan kaupunki, Helsingin kaupunginkirjasto, Sarjakuvakeskus, Toukka Lastenkirjakioski, Kuvittajat ry sekä kustantamot Schildts & Söderströms, Tammi, Otava, WSOY, Etana Editions ja Teos.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristian Schmidt, Teurastamon tuottaja: kristian@teurastamo.fi tai puh.050 5256780

Kirjaverstas ja lastenkirjafestivaali Leena Virtanen, toukka@toukka.fi tai puh. 050 526 9797

Kuvat

Teurastamon tapahtuma on maksuton kaikille. Kuvassa Teurastamon kesää viime vuonna. Kuva: Eetu Ahanen
Teurastamon tapahtuma on maksuton kaikille. Kuvassa Teurastamon kesää viime vuonna. Kuva: Eetu Ahanen
Lataa
Katti Matikainen juontaa.
Katti Matikainen juontaa.
Lataa
Lomapäivän juliste
Lomapäivän juliste
Lataa
Pikku Papun orkesteri ja Liisa Kallio.
Pikku Papun orkesteri ja Liisa Kallio.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Teurastamo on Helsingin ruokakulttuurin sydän ja kaupunkilaisten oma takapiha itäisessä kantakaupungissa Kalasataman kainalossa. Uutta kaupunkikulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933 avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012. Lue lisää Teurastamon runsaasta kesäohjelmasta tästä.

#teurastamo
Instagram teurastamo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme