Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koko perheen pyöräilypäivä kauppatorilla 21.5. – testaa taitorataa ja vietä hauska päivä pyöräilyn parissa

Jaa

Koko perheen pyöräilypäivä valtaa Vaasan kauppatorin lauantaina 21.5. klo 11-15. Pyöräilypäivän aikana voit testata uutta taitorataa, huoltaa pyöräsi tai tutustua paikallisiin pyöräilyseuroihin. Paikan päällä voit myös koeajaa nelipyöräisen Scouter-sähköajoneuvon ja kokeilla taitojasi trial-pyörällä.

Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki

Pyöräilypäivän tarkoituksena on viettää vauhdikas, mutta turvallinen päivä pyöräilyn parissa, esitellä paikallisia pyöräilyseuroja ja muita toimijoita, sekä tuoda esille pyöräilyn hyötyjä liikkumisen välineenä.

– Pyöräilypäivään kannattaa tietenkin tulla omalla pyörällä, mutta paikalla on myös mahdollisuus testata erilaisia pyöriä ja lainata niitä taitorataan. Torilla on myös Vaasan Bestiksen järjestämä huoltopiste ja työkaluja, joilla jokainen voi huoltaa oman pyöränsä kesäkuntoon, Vaasan kaupungin pyöräilyn kehittämisestä vastaava Villiam Gahmberg kertoo.

Vaasalaiset pyöräilyseurat Trail Riders Vaasa ja Waasa Watt Warriors pystyttävät torille yhteisen ständin, jossa he esittelevät toimintaansa ja kertovat lisää Vaasan seudun upeista pyöräilyreiteistä ja mahdollisuuksista. Maantiepyöräilystä kiinnostuneilla on myös mahdollisuus osallistua Waasa Watt Warriorsin järjestämälle joko 50 kilometrin tai 100 kilometrin lenkille.

Torilla on myös mahdollisuus tutustua täysin uudenlaiseen kotimaiseen ajoneuvoon, Scouteriin.  Scouter on sähkökäyttöinen, kaksipaikkainen ajoneuvo, jolla voi ajaa siellä missä polkupyörälläkin – pyöräilyn säännöillä.

Lisäksi torilla järjestetään päivän mittaan trial-pyöräilynäytöksiä. Trialissa tavoitteena on ylittää pyörällä mahdollisimman vaikeita esteitä niin, että jaloilla tai muilla kehonosilla ei kosketa maahan.

– Toivomme hienoa säätä ja paljon hyvää mieltä. Nyt on aika tuunata fillari ja kypärä edustuskuntoon, ja saapua torille viettämään hauska päivä pyöräilyn parissa, Gahmberg sanoo.

Koko perheen pyöräilypäivän osallistujat ja pisteet:

 • Scouter Mobility, nelipyöräisen sähköpyörän esittely ja koeajo
 • Trail Riders Vaasa -maastopyöräilyseura
 • Waasa Watt Warriors -maantiepyöräilyseura. Mahdollisuus osallistua WWW:n järjestämälle maantielenkille klo 12 lähtien. Vaihtoehtoina joko 50km tai 100km lenkki.
 • Suomen Fillari Trial -koulun pyöräilynäytökset ja trial-pyörän kokeilupiste
 • Taitorata
 • Vaasan Bestiksen järjestämä pyörän huoltopiste. Pyöräkuntotarkastusta sekä ohjausta ja neuvontaa pyörän perushuoltotöihin.
 • Tähtipyörä, esillä erilaisia polkupyöriä
 • Liikenneturva
 • Vaasan kaupungin ja Visit Vaasan yhteinen infopiste. Pyöräytä onnenpyörää ja voita palkintoja!

Aika ja paikka

 • Lauantaina 21.5. klo 11-15
 • Vaasan kauppatori

Koko perheen pyöräilypäivän järjestää Vaasan kaupunki ja Visit Vaasa. Ohjelma voi täydentyä lähempänä tapahtumaa.

 

Yhteyshenkilöt

Projekti-insinööri Villiam Gahmberg, +358403545778, villiam.gahmberg@vaasa.fi

Markkinointipäällikkö Magnus Söderström, +358400232560, magnus.soderstrom@visitvaasa.fi

Kuvat

Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki
Lataa
Trial-pyöräilynäytöksissä taitojaan esittelee Suomen trial-pyöräilyn huippunimi Eemeli Kanervo.
Trial-pyöräilynäytöksissä taitojaan esittelee Suomen trial-pyöräilyn huippunimi Eemeli Kanervo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme