Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koko Pohjois-Pohjanmaa on nyt epidemian perustasolla

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina 18.5., että koko Pohjois-Pohjanmaa on jälleen koronaepidemian perustasolla. Tilanne on rauhoittunut myös kiihtymisvaiheessa olleen Oulun osalta siten, että kaupunki on palannut muun maakunnan kanssa samalle tasolle.

Tartuntoja on kuluneen viikon aikana todettu Pohjois-Pohjanmaalla noin kuuden tartunnan päivätahtiin. Edellisen 14 vuorokauden aika uusia tartuntoja on todettu yhteensä 85 ja tartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon seurantajaksolla nyt 19,9. Ilmaantuvuutta kevään aikana nostaneet sairaalaepidemiat Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Oulun kaupunginsairaalassa ovat lähes rauhoittuneet.

Vaikka epidemiatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla rauhallinen, naapurimaakunta Keski-Pohjanmaan tilannetta seurataan alueella tarkasti. ”Keski-Pohjanmaan viime aikaisista tartuntaketjuista on säteillyt tartuntoja myös meidän alueellemme, erityisesti maakunnan eteläosiin. Tartunnat on saatu jäljitettyä hyvin ja tilanne on hallinnassa, mutta osassa kuntia voi olla tämän vuoksi tarpeen tehdä koordinaatioryhmän suosituksia tiukempia päätöksiä”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Valmistujaiset tulisi viettää koronaturvallisesti

Koordinaatioryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksia järjestettäisiin alueella mahdollisimman pienimuotoisesti ja korona-ajan turvallisuusohjeet huomioiden. Ryhmä muistuttaa, että suositukset tulisi huomioida myös valmistujaisia ja muita kevään juhlia järjestettäessä. ”Esimerkiksi valmistujaisissa tulisi pohtia, voidaanko vieraita kutsua juhliin porrastetusti, jolloin vältyttäisiin suurilta yhtäaikaisilta väkimääriltä”, Korpelainen summaa.

Aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaisesti yleisötilaisuuksien osallistujarajoitus nousee Pohjois-Pohjanmaalla 50 henkilöön. Päätös tulisi voimaan jo tämän viikon kuluessa ja olisi voimassa 13.6. saakka. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voitaisiin järjestää, jos tapahtumassa voidaan noudattaa erillisiä turvaohjeita muun muassa vähintään 2 metrin turvavälistä. Ehdottomasta lohkovaatimuksesta kokoontumisrajoituksiin liittyen on tarkoitus luopua.

Maskien käytöstä ja hygieniaohjeista ei ole varaa tinkiä, vaikka rokotukset alueella etenevätkin. Koordinaatioryhmä muistuttaakin, että koronarokote suojaa hyvin koronavirustaudin vakavia muotoja vastaan. Rokote ei kuitenkaan täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä. Siksi on tärkeää, että myös yhden tai kaksi rokoteannosta saaneet huolehtivat turvaväleistä, käyttävät kasvomaskia, pesevät käsiä ja noudattavat muita ohjeita viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme