Kokoomuksen Autto: Suomalaista televisiokulttuuria tulee puolustaa – maksuton tv-tarjonta turvattava

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto puolustaa suomalaista televisionkatselukulttuuria, joka perustuu laajaan valikoimaan maksuttomia kanavia.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kansanedustajan kannanotto liittyy keskiviikkona ensimmäisessä käsittelyssä olleeseen sivistysvaliokunnan mietintöön tekijänoikeuslain muutoksesta, joka esitetyssä muodossaan voi tuoda isoja muutoksia tavallisille tv-katsojille.

- Huonosti toteutettuna uudistus vaarantaisi maksuttoman tv-tarjonnan, Autto kiteyttää.

Nykyisin kulttuurintekijät saavat korvauksen, kun tv-kanavat ostavat ohjelmiston lähetysoikeudet. Lähetysoikeudet kattavat kaikki edelleenlähetystavat (antenni, kaapeli ja laajakaista), operaattoreilta ei veloiteta kaksinkertaista korvausta edelleenlähettämisestä.

- Mikäli tekijänoikeuslaki toimeenpannaan väärin, tulee kaapeliverkon operaattoreille (kattaa n. 60 % suomalaisista kotitalouksista) maksettavaksi erillinen tekijänoikeusmaksu edelleenlähettämisestä. Tällöin ilmaiskanavien tarjoaminen kotitalouksiin muuttuisi toimijoille kannattamattomaksi, eli Suomen noin 20 ilmaiskanavan näkyminen suurimmalle osalle kotitalouksista vaarantuisi, toteaa Autto.

Taustalla uudistuksessa on tekijänoikeusjärjestöjen sekä tv-operaattoreiden välillä käytävä vääntö tekijänoikeuskorvauksista. Autto pitää ongelmallisena, että jatkossa antenni ja kaapelilähetyksiä kohdeltaisiin eri tavalla ja ilmaiskanavien näyttämisestä tehtäisiin kannattamatonta.

- Maksuttomalla tv-kanavatarjonnalla on paikkansa suomalaisessa televisiokulttuurissa. Moniäänistä mediaa ei saa tukahduttaa sääntelemällä toimialaa hengiltä, Autto päättää tiedotteensa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki AuttoKansanedustaja

Kokoomuksen valiokuntavastaava liikenne- ja viestintävaliokunnassa, puoluevaltuuston puheenjohtaja (Lapin vaalipiiri)

Puh:09 432 3018heikki.autto@eduskunta.fi

Kuvat

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme