Kokoomuksen Eestilä: Toimia kotimaisen metsäomistamisen vahvistamiseksi

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä ehdottaa toimia kotimaisen metsäomistamisen vahvistamiseksi. Ehdotuksiin kuuluu mm. yhteismetsien verotuksen laskeminen 20 prosenttiin sekä metsäkuolinpesien päätöksenteon muuttaminen.
Markku Eestilä. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Markku Eestilä. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”Yhteismetsien veroaste tulee laskea 20 prosenttiin eli yhteisöveron tasolle, jotta yhä useampia tiloja saadaan ammattimaisen metsänhoidon piiriin. Talousmetsämme tarvitsevat aktiivista ja oikea-aikaista hoitoa. Yhteismetsä tarjoaa tähän erinomaiset raamit etenkin pienmetsänomistajille”, kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä ehdottaa.

Eestilän mukaan kokoomus on puolue, joka rakentaa Suomea, jossa talous ja metsät kasvavat.

"Suomi ja suomalaiset menestyvät vain työnteolla ja yrittäjyydellä. Omaa taloudellista asemaa on voitava parantaa myös säästämällä ja sijoittamalla”, Eestilä sanoo.

”Suomi tarvitsee lisää kansankapitalismia ja kotimaista aktiivista omistajuutta. Piensijoittajien verotusta ei saa kiristää missään omaisuuslajissa. Metsien kuolinpesäomistus pitää selvittää ja siirtyä enemmistöpäätöksentekoon, jolloin yksittäinen henkilö ei voi estää metsän hyvää hoitoa ja hyödyntämistä”, Eestilä jatkaa.

Eestilä muistuttaa, että metsien osalta on kyse myös teollisuuden investointikyvystä ja työpaikoista.

”Tarvitsemme kotimaista uusiutuvaa raaka-ainetta korvataksemme fossiilisia. Siksi kotimaisella metsäosaamisellamme on suuri merkitys myös kansantaloudellemme. Kannan huolta siitä, että suomalaisessa omistuksessa olevia metsiä myydään yhä enemmän ulkomaille erilaisten rahastojen kautta”, Eestilä sanoo.

Vuonna 2021 rahastot ostivat metsiä enemmän kuin yksityishenkilöt. Metsärahastot ja ulkomaiset sijoittajat omistavat metsää lähes 600 000 hehtaaria. Lähes puolet tästä yli kahden miljardin euron metsävarallisuudesta on ulkomaisten toimijoiden hallussa.

”Kotimaista metsäomistusta on vahvistettava ulkomaille myynnin sijaan. Rahasto-omistus ei tarkoita huonompaa metsänhoitoa, mutta kansainvälisten sijoittajien Suomesta saamat metsätulot voivat tietyissä tilanteissa jäädä kokonaan verottamatta. Sinivalkoinen omistajuus on tärkeää etenkin metsävarallisuutemme osalta. Siksi tarvitsemme sen vahvistamista ja näitä keinoja esitän”, Markku Eestilä päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Markku Eestilä. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Markku Eestilä. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme