Kokoomuksen Mykkänen: Tehdään sähköstä Suomen kilpailuetu!

Jaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vaatii Suomea ja Eurooppaa irtautumaan venäläisestä kaasusta ja hiilestä. Mykkäsen mukaan venäläisen energian korvaaminen päästöttömällä ja edullisella tavalla on tämän vuosikymmenen suurhanke. Mykkänen kirjoittaa asiasta blogissaan.

Kai Mykkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”Keski-Euroopassa on tarkoitus sulkea tänä ja ensi vuonna viisi ydinreaktoria. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n maaliskuussa julkaisemien laskelmien perusteella näiden viiden ydinvoimalan käytön jatkamisella voitaisiin korvata venäläistä maakaasua kolme kertaa enemmän kuin EU-komission kärkihankkeeksi nostamalla biokaasulla”, Mykkänen kirjoittaa.

”Tuulivoima ja aurinkopaneelit taas ovat kyllä tulevaisuuden sähkön runko, mutta vuoden sisällä niiden kapasiteettia ehditään IEA:n arvion perusteella lisätä korkeintaan puolet siitä, mitä mainittujen suljettavien ydinvoimaloiden jatkamisella saataisiin kaasua korvattua”, Mykkänen jatkaa.

Mykkäsen mukaan Olkiluodon kolmannen reaktorin käyttöönotto osuu kreivin aikaan. Mykkänen muistuttaa, että sen kapasiteetti korvaa Venäjältä tuodun sähkön. Hän huomauttaa, että lähivuosien murroksessa teollisuus ja kaukolämmön tuotanto tarvitsevat kuitenkin lisää sähköä.

”Tuulivoima nousee kyllä Pohjoismaiden tärkeimmäksi sähkönlähteeksi. Liian yksipuolisesti tuulen varaan jääminen heikentäisi kuitenkin teollisuuden tuottavuutta, koska prosesseja jouduttaisiin ajamaan ylös ja alas liian usein sen mukaan mistä tuulee. Tarvitsemme myös tasatehoista päästötöntä perusvoimaa”, Mykkänen kirjoittaa.

Mykkäsen blogi on luettavissa kokonaisuudessaan kokoomuksen verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kai Mykkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmä

00102 EDUSKUNTA

http://www.kokoomus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme