Kokoomuksen Satonen: Tehtyjen työtuntien määrää pitää kasvattaa – ei vähentää

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen tyrmää SDP:n varapuheenjohtajan Matias Mäkysen ehdotuksen valtion järjestämästä nelipäiväisestä työviikosta. Satosen mukaan työtuntien määrän vähentäminen vaarantaisi hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen.
Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen tyrmää SDP:n varapuheenjohtajan Matias Mäkysen ehdotuksen valtion järjestämästä nelipäiväisestä työviikosta.

“Mäkyseltä unohtuu, että kaikki yritykset Suomessa ovat vapaita siirtymään nelipäiväiseen työviikkoon vaikka heti huomenna. Työehtosopimuksia paremmin saa aina sopia. Jos nelipäiväinen työviikko olisi ylivoimaisen hyvä juttu, miksi yritykset eivät joukoittain ole jo siihen siirtyneet?” Satonen kysyy.

Satosen mukaan työtuntien määrän vähentäminen heikentäisi talouskasvua ja vaarantaisi hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen.

“Ehdotus on absurdi. Yrityksissä on työvoimapula. Demarit vähentäisivät valtion määräyksellä tehtyjen työtuntien määrää. Se tarkoittaa määritelmällisesti talouskasvun hidastamista. Työtuntien määrän romahtaminen vaarantaisi hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen, joka on jo nyt vaakalaudalla vasemmistohallituksen vastuuttoman velkapolitiikan jäljiltä”, Satonen sanoo. 

“SDP sanoo keskeiseksi keinokseen velkaantumisen taittamisessa ennusteita nopeamman talouskasvun ja työllisyyteen. Tavoite perustuu hatarille toiveille. Tähän mennessä demareiden ehdottamilla keinoilla verokiila kasvaisi, työllisyys heikkenisi ja talouskasvu vain hidastuisi. SDP menee vasemmistoliitosta vasemmalta ohi”, Satonen huomauttaa.

Satosen mukaan ratkaisu Suomen työmarkkinoiden ongelmiin on vapaampi työehtojen sopiminen työpaikoilla.

“Ongelmat niin työhyvinvoinnissa kuin työnteon joustavuudessa on otettava vakavasti. Työkykyä tukevia palveluita on oltava tarjolla kaikilla työpaikoilla. Tilanne esimerkiksi mielenterveysongelmien osalta ei kenties olisi näin vakava, jos hallitus olisi lupauksiensa mukaisesti toteuttanut terapiatakuun”, Satonen sanoo.

“Nykyisessä järjestelmässä ammattiliitot jyräävät työntekijät työpaikoilla. Yrityksillä on vähemmän mahdollisuuksia tarjota erilaisia vaihtoehtoja työntekijöille, vaikka ehdoista vallitsisi yhteisymmärrys työntekijöiden ja yrityksen välillä”, Satonen sanoo.

“Sopimisvapauden lisäämisen on havaittu olevan yhteydessä palkkojen kasvuun. Joustavat työmarkkinat auttavat osaavia ihmisiä löytämään sellaisen työnantajan, jonka kanssa yhteispeli toimii. Kaikki voittavat ja talous kasvaa. Siksi työmarkkinoille tarvitaan lisää joustavuutta”, Satonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Arto Satonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Vestman: EU:n pakkoremonttidirektiivi on Suomen perustuslain vastainen – ”Osa suomalaismepeistä polki omaisuudensuojaa”17.3.2023 11:56:17 EET | Tiedote

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja, Kokoomuksen kansanedustaja, energiajuristi Heikki Vestman sanoo, että EU-komission ajama rakennusten energiatehokkuusdirektiivi on nykymuodossaan Suomen perustuslain vastainen. Hän pitää käsittämättömänä, että osa Suomen mepeistä äänesti suomalaisten omaisuudensuojaa rikkovan direktiiviehdotuksen puolesta Euroopan parlamentissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme