Kokoomuksen Valkonen: SDP pitää pään tiukasti pensaassa

Jaa
Kokoomuksen kansanedustajan Ville Valkosen mukaan pääministeripuolue SDP:n talouspoliittinen ohjelma osoittaa, ettei puolue tunnusta tosiasioita. Valkosen mukaan puolue ei ole valmis uudistuksiin, joita julkisen talouden tasapainottaminen vaatii.
Ville Valkonen.
Ville Valkonen.

Kokoomuksen kansanedustajan Ville Valkosen mukaan pääministeripuolue SDP:n talouspoliittinen ohjelma osoittaa, ettei puolue tunnusta tosiasioita. Valkosen mukaan puolue ei ole valmis uudistuksiin, joita julkisen talouden tasapainottaminen vaatii.

”Kaikkein vaikeinta näyttää olevan tunnustaa, että Suomen julkinen sektori on liian suuri. Sen kuntoon laittaminen edellyttää menoleikkauksia. Näihin SDP ei käytännössä näytä olevan valmis. SDP:lle käyvät ainoastaan veronkiristykset – mutta niiden talouskasvua haittaavat vaikutukset jätetään huomiotta. Talousohjelman uskottavuus on lähes olematon”, Valkonen sanoo.

Valkosen mukaan SDP:n talouslinjassa on neljä ongelmaa. Ensimmäiseksi ongelmaksi Valkonen nimeää sen, ettei SDP ole kuunnellut valtiovarainministeriötä, joka on useaan otteeseen todennut, että julkisen talouden tasapainotus edellyttää myös menosopeutusta.

”Eikä demarit usko muitakaan talouden asiantuntijoita. Suomen pankki, talouspolitiikan arviointineuvosto, Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT, OECD, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja EU:n komissio sekä useat järjestöt, professorit ja muut ekonomistit ovat toistaneet saman viestin: julkisia menoja on sopeutettava merkittävästi”, Valkonen sanoo.

Valkosen mukaan kolmas ongelma on, ettei SDP seuraa kansainvälisiä esimerkkejä. Valkosen mukaan Saksan ja Ruotsin sosiaalidemokraatit ovat ymmärtäneet talouden realiteetit jo vuosikymmeniä sitten.

”Saksassa ja Ruotsissa tehtiin aikanaan demarien johdolla merkittävät uudistukset, joilla kilpailukyky ja joustavuus laitettiin kuntoon. Nyt ne pärjäävät aivan eri tavalla kuin Suomi. On hämmästyttävää, että Suomen demarit eivät ole katsoneet kilpailijamaihin”, Valkonen sanoo.

Neljänneksi ongelmaksi Valkonen nimeää sen, ettei SDP tunnusta Suomen talouskehitystä viimeisen 15 vuoden ajalta. Valkonen muistuttaa, että kuntatalous ei ole ollut ylijäämäinen vuoden 2000 jälkeen ja valtiontalous vuoden 2008 jälkeen.

”Väliin on mahtunut paljon hartaita toiveita – eivätkä ne ole auttaneet. Velkaantuminen on jatkunut. Ei ole mitään perustetta odottaa, että Suomi-laiva kääntyy ilman merkittävää suunnanmuutosta, ilman rohkeita päätöksiä”, Valkonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville ValkonenKansanedustaja

(Varsinais-Suomi)

Puh:044 567 2201

Kuvat

Ville Valkonen.
Ville Valkonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme