Kansallinen kokoomus

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Häkkänen: Oppimisen perusasiat etusijalle

Jaa
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen haluaa, että kouluissa palataan oppimisen perusasioiden äärelle. Oppimistulosten lasku sekä koulutustason nousun pysähtyminen ovat Suomen vakavimpia ongelmia. Häkkäsen mukaan oppimisen ryhtiliike ei onnistu pelkästään viranomaiskäskyillä vaan mukaan tarvitaan koko yhteiskunta. Yksilöiden motivaatio ja vanhempien vastuu on kaiken perusta.

”Opettajien viestit on otettava vakavasti. Oppimisessa on palattava perusasioiden äärelle. Päättäjien tulee varmistaa täsmäpanostukset resursseihin ja riittävät toimivaltuudet opettajille. Lapsille ja nuorille on kirkastettava oppimisen tärkeys. Kotien tehtävä on tukea ja kannustaa koulutyössä”, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen mukaan opettajahuoneista saatu palaute liittyy pitkälti huoleen opiskelumotivaation ja oppimiskyvyn heikkenemiseen. 

-Keskittymiskyky, selkeys ja rajojen asettaminen tukevat koulurauhaa ja oppimista. Puhelinten ja digitaalisten laitteiden käyttöä pitää rajoittaa ja mahdollistaa perinteisten oppimisvälineiden käyttö. Oppimisympäristöt pitää olla rauhallisia ja keskittymistä tukevia. Eritasoiset oppijat on huomioitava nykyistä paremmin, jotta jokainen saa tukea heikkouksiin ja vauhtia vahvuuksiin”, Häkkänen sanoo. 

Häkkänen korostaa, että koulu on ensisijaisesti oppimisen paikka, jossa jokaiselle lapselle ja nuorelle on varmistettava riittävät tiedot ja taidot. Selvitysten mukaan jopa 15% peruskoulusta valmistuvista ei osaa kunnolla lukea tai laskea. Häkkäsen mukaan vaatimustasojen laskeminen on karhunpalvelus nuorille.

”Meillä jaellaan edelleen armovitosia, joilla oppilaat pääsevät jatkamaan seuraavalle luokalle. Vaatimustasot tulee palauttaa, jotta nuorten oppiminen voidaan varmistaa jokaisella portaalla. Jos ei pääse luokalta eteenpäin, se on ryhtiliikkeen paikka oppilaan lisäksi myös vanhemmille. Oikea askel on esimerkiksi lisätä Kokoomuksen ehdotuksen mukaisesti opetuksen määrää erityisesti alakouluissa, jotta jokaiselle peruskoulun päättävälle varmistetaan riittävä luku-, kirjoitus- ja laskutaito jatkaa toisen asteen opinnoissa”, toteaa Häkkänen.

Häkkänen on huolissaan myös kouluissa esiintyvästä väkivallasta ja huumeista. Julkisuudessa on väkivallan lisäksi noussut esille muun muassa Espoon koulussa tapahtuva huumekauppa.

”Lapsilla ja nuorilla on sama lainsuoja väkivaltaa vastaan. Kouluissa tulee ottaa yhdessä poliisin ja kotien kanssa nollatoleranssi väkivaltaan. Digitaalisen maailman uhat on avattava myös vanhemmille. Samoin huumeidenkäyttöön tulee puuttua tiukalla otteella yhdessä viranomaisten, kotien ja oppilaiden kanssa. Aikuisten tulee asettaa nykyistä selkeämmät rajat ja ottaa enemmän vastuuta nuorten kasvatuksesta niin kouluissa kuin vapaa-ajalla”, Häkkänen sanoo. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme