Kansallinen kokoomus

Kokoomus: Eduskunnan vietävä Nato-lait valmiiksi ennen vaaleja

Jaa
Kokoomus kannattaa Nato-jäsenyyttä koskevan lainsäädännön käsittelemistä valmiiksi nykyisen eduskunnan aikana. Kokoomuksen mielestä näin Suomi on mahdollisimman valmis jäsenyysprosessin etenemiseen myös vaalien jälkeisessä tilanteessa.
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

”Nato-lait on syytä saattaa valmiiksi nykyisen eduskunnan aikana eli helmikuussa, jotta Nato-prosessi etenee Suomen osalta mahdollisimman sujuvasti myös vaalien jälkeisenä aikana. Kokoomus ei näe tässä esteitä. Nato-jäsenyyden edistäminen on ykköstavoitteemme, ja meidän on varmistettava valmiutemme kaikissa tilanteissa”, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Ulkoasiainvaliokunta päättää mietinnön jättämisestä Nato-jäsenyyttä koskevasta lakiesityksestä. Mietinnön jättämisen jälkeen eduskunta voi äänestää laista.

”Eduskunta on edistänyt Suomen Nato-jäsenyyttä määrätietoisesti ja hyvässä yhteishengessä. Työ on syytä saattaa loppuun. Toivomme, että olemme Naton jäseniä yhdessä Ruotsin kanssa kesällä, Naton huippukokoukseen mennessä”, sanoo kokoomuksen varapuheenjohtaja ja eduskunnan Nato-valtuuskunnan puheenjohtaja Elina Valtonen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa
Elina Valtonen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Elina Valtonen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme