Kansallinen kokoomus

Kokoomus julkaisi sosiaali- ja terveyspalveluiden korjaussarjan 

Jaa
Hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen ja ihmisille tärkeiden palveluiden turvaaminen on kokoomuksen mielestä seuraavan hallituksen tärkein tehtävä. Kokoomus julkaisi tänään oman ohjelmansa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden kehittämiseksi.

Kokoomuksen mielestä sote-uudistus ei saa jäädä vain hallinnon uudistukseksi, joten ensi vaalikaudella se haluaa kääntää katseen hallinnosta palveluiden kehittämiseen. Kokoomus haluaa, että ihmiset voivat luottaa palveluiden laatuun nyt ja tulevaisuudessa. 

”Seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on pelastaa hyvinvointiyhteiskunta. Se edellyttää kestävää julkista taloutta, mutta myös uudistuksia tekemisen tapoihin. Ihmisten pitää päästä nykyistä ripeämmin hoitoon. Siksi ihmisille kannattaa antaa vapautta valita ja laajentaa vaihtoehtoja. Jonojen lyhentämisessä tarvitaan esimerkiksi Kela-korvauksen parempaa hyödyntämistä ja palveluseteleitä”, ohjelman valmistelua johtanut kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen sanoo. 

Kokoomuksen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden korjaussarja sisältää uudistuksia, jotka parantavat sekä palveluiden laatua että kustannustehokkuutta. Puolue haluaa levittää sote-palveluiden parhaat käytänteet kaikkialle Suomeen. 

”Palveluiden tuottamistavoissa, laadussa, vaikuttavuudessa ja kustannuksissa on valtavasti eroja sekä hyvinvointialueiden sisällä että niiden välillä. Parhaita käytäntöjä pitää jakaa, jotta saamme mahdollisimman hyviä palveluja kaikkialle Suomeen. Meidän on myös luotava uudenlaisia palvelun malleja. Yhteiset euromme pitää käyttää niin, että ne vaikuttavat tehokkaimmin ja takaavat tärkeimmän: ihmisten hyvän hoidon ja hoivan – myös tuleville sukupolville”, Ikonen sanoo.  

Tavoitteena nopeampi hoitoonpääsy ja hitaampi kustannuskehitys 

Kokoomuksen mielestä palveluiden painopiste on siirrettävä kalliista erikoissairaanhoidosta sujuvampaan perusterveydenhuoltoon ja terveysongelmien ennaltaehkäisyyn. Kokoomuksen mielestä palveluiden tuottamisessa kannattaa hyödyntää myös yrityksiä ja järjestöjä. 

”Mitä nopeammin ongelmat hoidetaan kuntoon, sitä vähemmillä inhimillisillä ja taloudellisilla kustannuksilla selvitään. Siksi suomalaisten on voitava luottaa siihen, että apua saa silloin, kun sitä tarvitsee. Hyödyntäisimme palveluiden tuottamisessa nykyistä enemmän Kela-korvausta, palveluseteleitä ja henkilökohtaista budjetointia. Ensimmäisenä haluamme perua Marinin hallituksen Kela-korvausleikkaukset”, kokoomuksen sote-ohjelman valmisteluun osallistunut kansanedustaja Ville Valkonen sanoo. 

Kokoomuksen tavoitteena on sosiaali- ja terveyspalveluita vaivaavan nopean kustannusten kasvun hidastaminen. Seuraavalla vaalikaudella sote-palveluiden kustannusten arvioidaan kasvavan noin miljardin euron vuositahdilla. Kokoomus on esittänyt, että seuraava hallitus tavoittelisi kustannusten kasvun hillitsemistä noin neljänneksellä. 

”Sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve kasvaa tulevina vuosina ikääntymisen myötä, joten myös kustannukset tulevat kasvamaan. Jos emme tee mitään, kustannuskehitys johtaa julkisen talouden velkaantumiseen, veronkorotuksiin tai säästöihin muista ihmisille tärkeistä palveluista. On elintärkeää, että menokasvu saadaan hallintaan. Siksi tarvitsemme uudistuksia kasvun hillitsemiseksi”, Valkonen sanoo.

Ohjelmaan pääset tästä: https://www.kokoomus.fi/nyt-on-oikea-aika-pelastaa-hyvinvointiyhteiskunnan-palvelut

Lisätiedot: 

Haastattelupyynnöt Anna-Kaisa Ikonen: Minna Kurki, erityisavustaja p. 040 590 9575, minna.kurki@tampere.fi

Ville Valkonen, p. 044 567 2201

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme