Kokoomus: Nyt on oikea aika laittaa koulutuksen perusasiat kuntoon

Jaa
Kokoomus julkaisi tänään koulutuspoliittisen ohjelman, joka tähtää oppimistulosten vahvistamiseen ja suomalaisten koulutustason nostamiseen. Puolueen mukaan nyt on oikea aika laittaa koulutuksen perusasiat kuntoon.

Kokoomus julkaisi tänään koulutuspoliittisen ohjelman, joka tähtää oppimistulosten vahvistamiseen ja suomalaisten koulutustason nostamiseen. Puolueen mukaan nyt on oikea aika laittaa koulutuksen perusasiat kuntoon.  

”Meidän päättäjien on otettava heikentyneet oppimistulokset sekä laskenut koulutustaso vakavasti. Nyt on oikea aika laittaa oppimisen perusta kuntoon, jotta voimme varmistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle riittävän osaamisen niin jatko-opintoihin kuin työelämään”, puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo.

Suomalaisten oppimistulokset ovat olleet PISA-tutkimusten mukaan laskusuunnassa vuodesta 2006 alkaen. Kokoomuksen mielestä kehityskulkuun ei ole osattu puuttua riittävällä tavalla. Puolue korostaa, että koronapandemia osaltaan on lisännyt lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointivajetta.

”Esitämme peruskouluihin osaamistakuuta. Haluamme, että valtakunnallisesti määritellään tiettyjen taitotasojen yhdenmukaiset osaamisen arviointikriteerit. Peruskoulun päättävältä oppilaalta on edellytettävä perustaitojen vähimmäistason osaamista. Näin varmistamme, että oppilaat saavuttavat riittävän osaamisen jatko-opintoihin”, ohjelman valmistelusta vastannut kansanedustaja Sari Multala sanoo.

Kokoomuksen mukaan oppimisen perusta luodaan varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Puolue haluaa, että tulevina vuosina kiinnitetään erityishuomiota peruskoulun vahvistamiseen.

”Haluamme kehittää oppimisen tukea, jotta jokainen oppilas saa yksilöllisesti tarvitsemansa avun. Myös oikeus ja mahdollisuus pienryhmäopetukseen on varmistettava. Perustaitojen varmistamiseksi alakouluissa on lisättävä enemmän aikaa niiden oppimiseen. Niin ikään sosiaali- ja terveyspalveluita on saatava nopeammin oppilaan niitä tarvitessa”, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko sanoo.

”Koulutuspolitiikka edellyttää tulevana vuosikymmenenä ennakoitavuutta ja pitkäjänteisyyttä. Tempoilevaa politiikkaa tulee välttää ja jo päätettyjen uudistusten toimeenpanoon on edelleen panostettava. Ennen kaikkea koulutuksen järjestäjät tarvitsevat työrauhaa ydintehtäviensä toteuttamiseen”, Multala sanoo.

Koulutuspoliittinen ohjelma on luettavissa kokoomuksen verkkosivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme