Kokoomus: Nyt on oikea aika rakentaa yrittäjämyönteistä yhteiskuntaa

Jaa
Kokoomuksen mukaan hyvinvointi syntyy vain työnteosta ja yrittämisestä. Siksi puolue haluaa rakentaa seuraavalla vaalikaudella entistä yrittäjämyönteisempää yhteiskuntaa. Kokoomus julkaisi tavoitteet suomalaisen yrittäjyyden edistämiseksi.
Kuva: Kokoomus.
Kuva: Kokoomus.

Kokoomus haluaa tehdä Suomesta entistä yrittäjämyönteisemmän yhteiskunnan. Puolueen yrittäjyystavoitteet pitävät sisällään muun muassa verotuksen, sosiaaliturvan ja työmarkkinoiden uudistamisen. 

“Kokoomus haluaa rakentaa Suomea, jossa yrittäjällä on mahdollisuus ottaa riskiä, onnistua, kasvattaa yritystään ja palkata ihmisiä töihin. Ilman yrittäjiä meillä ei ole työpaikkoja ja ilman työpaikkoja meillä ei ole verotuloja. Yrittäjät rakentavat huomisen hyvinvoinnin”, eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo. 

Kokoomus vastustaa kotimaisen yritystoiminnan ja omistamisen veronkorotuksia. Puolue haluaa rakentaa yrittäjille kannustavaa, kilpailukykyistä ja vakaata toimintaympäristöä. Grahn-Laasonen muistuttaa, että vasemmistopuolueilta on tullut vaalien alla yrittäjiä kurittavia avauksia.

“SDP on esittänyt lukemattomia uudistuksia, jotka kiristäisivät yritystoiminnan ja omistamisen verotusta Suomessa. Puolue vaatii mm. maastapoistumisveron käyttöönottoa, yrittäjävähennyksen rajaamista, pääomatuloveron nostamista ja osinkoverotuksen kiristämistä. Veronkorotukset osuisivat yrittäjien lisäksi satoihin tuhansiin suomalaisiin säästäjiin ja sijoittajiin. Demareiden resepti syö kasvun siemenet. Kokoomus ei hyväksy yrittäjien kurittamista uusilla veroilla ja velvoitteill”, Grahn-Laasonen sanoo. 

Suomi tarvitsee yrittäjyystavoitteen

Kokoomuksen mielestä tulevan hallituksen tulee asettaa yrittäjyystavoite. Kokoomus ottaisi Suomen tavoitteeksi työnantajayritysten määrän kasvattaminen 90 000:sta 100 000:een ja 10-250 henkilöä työllistävien yritysten määrän 20 000:sta 25 000:een.

“Määrällinen tavoite ei ratkaise kaikkea, mutta se ohjaa kysymään oikeita kysymyksiä. Millainen maa Suomi on innostuneelle yrittäjälle? Yrittäjät eivät kaipaa tukia, vaan sellaista yhteiskuntaa, joka kannustaa riskinottoon ja palkitsee onnistumisista”, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra sanoo.

Kokoomuksen mielestä Suomen on oltava maa, jossa saa yrittää ja onnistua mutta myös epäonnistua. Puolue peräänkuuluttaa yrittäjien oikeutta uuteen alkuun mahdollisen konkurssin jälkeen.  

“Elinkelpoisen yrityksen päätymisiä konkurssiin on estettävä uudistamalla yrityssaneerausmenettelyä. Mikäli yritys kuitenkin päätyy lopulta konkurssiin, haluamme varmistaa, että yrittäjä pääsee nopeasti takaisin jaloilleen. Vanhan liiketoiminnan velat eivät saa estää uuden liiketoiminnan aloittamista. Meillä ei ole varaa hukata yhdenkään suomalaisen ahkeruutta ja yritteliäisyyttä”, Kopra sanoo. 

Kokoomuksen 10 teesiä yrittäjämyönteisen yhteiskunnan rakentamiseksi: 

  1. Tehdään sosiaaliturvasta työhön ja yrittäjyyteen kannustava
  2. Edistetään reilua paikallista sopimista
  3. Torjutaan yrittämisen ja omistamisen veronkorotukset
  4. Huolehditaan osaavan työvoiman saatavuudesta 
  5. Edistetään yritysten omistajanvaihdoksia 
  6. Lisätään reilua kilpailua
  7. Huomioidaan mikroyritykset ja yksinyrittäjät
  8. Otetaan yritykset mukaan ratkaisemaan sote-palveluiden ongelmia
  9. Huolehditaan sujuvasta liikenteestä ja puhtaan energian saatavuudesta
  10. Mahdollistetaan yritysten ja yrittäjän uusi alku

Kokoomuksen yrittäjyystavoitteet ovat luettavissa kokonaisuudessaan puolueen verkkosivuilla.

Yrittäjyystavoitteita on valmisteltu Kokoomuksen talouspoliittisessa verkostossa ja työryhmään ovat kuuluneet mm. kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen, Jukka Kopra, Matias Marttinen ja Arto Satonen sekä eduskuntavaaliehdokkaat Emma-Stina Vehmanen ja Sakari Rokkanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Kokoomus.
Kuva: Kokoomus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme