Pieni Ideapuoti Oy

Kolin kesä tarjoaa niin rantaloman, retkipolut kuin huippujen huikeat maisemat. Uutuutena reppulauttaretket Hiekkasaarille.

Jaa

Koli herää parhaillaan kesään, josta odotellaan jälleen ennätyksellisen vilkasta. Kansallispuistoon kannattaakin suunnata heti alkukesästä. Silloin pohjoiskarjalainen luonto esittelee parhaansa, majoituspaikoissa on hyvin tilaa ja kaikki kohteen palvelut jo saatavilla. Kansallismaiseman ohella Kolin kesä tarjoaa monipuolisen kattauksen vesi- ja retkiaktiviteetteja sekä aidon rantaloman tunnelmaa.

Suppilautoja Pielisen rannassa. Kuva: Seikkailuyhtiö Vaara Oy / Katariina Rantalaiho
Suppilautoja Pielisen rannassa. Kuva: Seikkailuyhtiö Vaara Oy / Katariina Rantalaiho

“Monelle tulee ensimmäisenä mieleen Kolin huiput ja niiden tarjoama huikea näkymä. Suosittelen tutustumaan kansallispuistoon laajasti, ja kesällä ehdottomasti vesiltä käsin. Suurjärvi Pielinen houkuttelee uimaan, risteilemään, veneilemään, melomaan ja suppailemaan. Pinta-alaa on peräti 900 neliökilometriä”, suosittelee Kolin matkailun toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen. “Toisaalta tarjoamme 80 kilometrin polkuverkoston retkeilijöille ja 250 kilometrin Pielisen Kierroksen pyöräilijöille.”

Rantaloma Kolin tapaan

Retki valkeille Hiekkasaarille tarjoaa matkailijalle unohtumattoman elämyksen. Harjun muodostama saarijono lepää Pielisessä osana Kolin kansallispuistoa. Hiekkasaarilta avautuu valkeiden rantojen lisäksi upeat näkymät Kolin rinteille. Saarille voi matkata moottoriveneen kyydissä, meloen tai suppaillen.

Kesän uutuus on Seikkailuyhtiö Vaaran Koli Campingin upealle hiekkarannalle perustama rento seikkailukeskus riippukeinuineen ja rantatuoleineen. Keskuksesta voi vuokrata suppilautoja ja packrafteja eli kajakinkaltaisia reppulauttoja. ”Hiekkasaarille meloo tai suppaa meiltä puolisen tuntia. Saarireissuun suosittelemme koskisuppeja, jotka sopivat vakautensa vuoksi hyvin Pielisen profiiliin”, kertoo yrittäjä Katariina Rantalaiho Seikkailuyhtiö Vaarasta. Välineet kannattaa vuokrata ennakkoon. Tarjolla on myös fatbikeja ja efatbikeja sekä paikallista jäätelöä ja virvoitusjuomia.

Matkustajasatamasta lähtevä vesibussi Suvityttö tekee saaristolaisristeilyjä Kolin ja Vuonislahden välillä. Kesällä Kolille voi saapua nostalgisesti junan ja vesibussin yhdistelmällä, ensin kaukojunalla Joensuuhun, sitten paikallisjunalla Vuonislahteen ja siitä vesibussilla Kolille. Puinen kirkkovene taas kuljettaa matkailijoita Loma-Kolin ja Kolin sataman välillä sekä kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljeehen Paateriin.

Maisemahissillä Ukko-Kolin huipulle

Kansallispuiston reitit alkavat Kolin satamasta ja Ukko-Kolin rinteiltä. Huipulle on kaksi kilometriä, ja ylösnousuun voi hyödyntää maisemahissiä. Matka päättyy Break Sokos Hotel Kolin pihaan, Luontokeskus Ukon vierelle. Täältä Ukko-Kolin, Akka-Kolin ja Paha-Kolin huipuille on enää muutama sata metriä.

Majoitusta moneen makuun

Ukko-Kolin rinteellä sijaitseva Break Sokos Hotel Koli on 82-huoneinen maisemahotelli kylpylöineen. Kotoisassa hotellissa kuljetaan Reino-tossuissa ja illallistetaan näköalaravintolassa. “Meillä parasta on tämä hotellilta avautuva käsittämättömän kaunis maisema. Kolin vaarojen ja Pielisen järvimaiseman muodostamaa upeaa yhdistelmää ei löydy mistään muualta Suomesta. Siitä voi nauttia myös kylpylämme ulkoporealtaista käsin”, kertoo Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatti.

Kolin alueelta löytyy lisäksi kattava valikoima eritasoisia lomamökkejä ja maatilamajoitusta. Mökkeihin voi tilata myös oman illalliskokin ja lähiruokaa. Karavaanareita ja telttailijoita hemmotellaan peräti neljällä leirintäalueella.

Viime vuonna Kolilla vieraili ennätykselliset 236 000 matkailijaa. Mikä vetää ihmisiä Kolille ennätykseksi asti? “Mystinen maisema ja ikiaikinen tunnelma muodostavat erityisen Kolin hengen, joka tuntuu yhtä lailla vaarojen laella kuin Pielisellä meloessa. Toisaalta meillä on kaikki; vesiaktiviteetit, valkeat hiekkarannat, monipuolisen luontomaiseman tarjoama polkuverkosto, luonnon muovaamat maisemapaikat ja hyvät majoitus- ja ravintolapalvelut”, Veli Lyytikäinen summaa.

Ravintoloita: Kolin Ryynänen, Kolin Satamaravintola, Grill it!, Rinnetupa

Kesän 2021 tapahtumia: 29.6. kesätori, 3.7. Heinätalkoot, Pielinen soi -konsertit

Maisemahissi kulkee 5.6.-15.8. päivittäin

Lisätietoja Kolin kesästä:

Veli Lyytikäinen, toimitusjohtaja, Kolin matkailu Oy, veli.lyytikainen@koli.fi,

puh. 040 771 6652

Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, Pasi.Ripatti@sok.fi,

puh. 050 354 4766

Kolin matkailu Oy on vuonna 2018 perustettu alueellinen matkailuorganisaatio. Yritys vastaa muun muassa alueen yleismarkkinoinnista, elinkeinotoiminnan kehittämishankkeista ja Kolin matkailuneuvonnasta. Yhtiön tuotto käytetään kokonaisuudessaan alueen matkailuelinkeinon kehittämiseen. Kolin matkailu Oy:n omistaa kokonaisuudessaan Kolin matkailuyhdistys ry.

www.koli.fi

Break Sokos Hotel Koli on kansallispuistossa, Kolin huippujen tuntumassa sijaitseva maisemahotelli. Hotellissa on 82 huonetta ja vieraita hemmotteleva Koli Relax Spa. Rinteisiin ja vaellusreiteille pääsee suoraan hotellin pihasta. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

https://www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suppilautoja Pielisen rannassa. Kuva: Seikkailuyhtiö Vaara Oy / Katariina Rantalaiho
Suppilautoja Pielisen rannassa. Kuva: Seikkailuyhtiö Vaara Oy / Katariina Rantalaiho
Lataa
Pielinen ja Kolin vaarat. Kuva Sonja Kaltiainen
Pielinen ja Kolin vaarat. Kuva Sonja Kaltiainen
Lataa
Koli, kesä. Kuva Kolin matkailu.
Koli, kesä. Kuva Kolin matkailu.
Lataa
Retkeilyä kirkkoveneellä. Pielinen. Koli. Kuva Kolin matkailu.
Retkeilyä kirkkoveneellä. Pielinen. Koli. Kuva Kolin matkailu.
Lataa
Break Sokos Hotel Koli.
Break Sokos Hotel Koli.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pieni Ideapuoti Oy
Pieni Ideapuoti Oy

Helsinki

0503278923http://www.pieniideapuoti.fi

Helsinkiläinen viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy tuottaa vaikuttavia viestinnän sisältöjä matkailu- ja elämysalan yrityksille.

www.pieni-ideapuoti.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pieni Ideapuoti Oy

Hollantilainen Camptoo nousi Pohjoismaiden johtavaksi matkailuajoneuvojen jakamisalustaksi.17.9.2021 08:10:00 EEST | Tiedote

Uusin yrityskauppa tuo suomalaisten varattaviksi 400 uutta matkailuautoa Ruotsissa ja Tanskassa. Hollantilainen, kesällä 2021 Suomen markkinoilla aloittanut matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen palvelu Camptoo sekä sen tanskalainen kilpailija Out2Camp yhdistyvät. Camptoo ostaa Out2Campin liiketoiminnat, jonka myötä siitä tulee Pohjoismaiden johtava matkailuajoneuvojen jakamispalvelualusta yli 500 ajoneuvollaan. Maailmanlaajuisesti Camptoon palveluun on listattu jo lähes 4000 ajoneuvoa.

Matkailuautolla syyslomamaisemaa voi vaihtaa vaikka joka päivä. Poimi tästä parhaat matkavinkit!30.8.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Värikylläiset puut, keltaiseen taipuvat viljapellot ja aamusumussa heräilevät järvet; monelle syksy on kauneinta matkailuaikaa. Vilkkaimman lomasesongin päätyttyä frisbeegolfradoille, kulttuurikohteisiin ja kansallispuistojen poluille on vähemmän ruuhkaa. Matkailuautolla paikkaa voi vaihtaa vaikka joka päivä mutta harrastusvälineet ja muu tarpeellinen pakataan vain kerran. Camptoo tarjoaa huolettoman tavan testata matkailuautoilua: vuokraat auton yksityisomistajalta haluamanasi aikana ja lähdet seikkailuun. Camptoon Suomen valikoimissa on tällä hetkellä yli 50 yksilöllistä ajoneuvoa. Poimi tästä vinkit syyslomaseikkailuun!

Matkailuajoneuvojen Airbnb-palvelu lanseerataan Suomeen16.6.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Hollantilainen matkailuyritys Camptoo lanseeraa seikkailunhaluisille suomalaisille uuden tavan nauttia retkeilyelämästä. Yrityksen Airbnb-tyylinen verkkopalvelu yhdistää matkailuajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Yksityisomistaja laittaa matkailuautonsa tai -vaununsa vuokralle ja ansaitsee lisätuloja silloin, kun ei itse sitä käytä. Matkailijalle palvelu tarjoaa valikoiman yksilöllisiä loma-ajoneuvoja - vaikka naapurin pihasta noudettuna. Jakamistalousalustan uskotaan houkuttelevan tien päälle erityisesti nuoria pariskuntia, perheitä ja eläkeläisiä.

Uumen-palvelut tarjoavat hyvää oloa kokousvieraille ja matkailijoille. Pohjois-Karjalan Sokos Hotellit tarttuivat hyvinvointitrendiin.28.4.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Uumenen tavoitteena on innostaa ihmisiä voimaan paremmin ja oivaltamaan oman hyvinvointinsa merkitys. Pohjois-Karjalan alueen Sokos Hotellien yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa kehittämät Uumen-palvelut, kuten metsäjooga ja sointukylpy, tarjoavat yritysvieraille hyvää oloa ja yhteisiä elämyksiä. Syksyllä 2021 jatkuvat myös matkailijoille suunnatut, syvemmälle hyvään oloon sukeltavat Uumen-viikonlopputapahtumat.

Kasarmikadun uudessa ravintola Gilletissä juhlistetaan hyvää elämää2.2.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Helmikuun 2. avautuu Helsingin Kasarmikadulle uusi, monen miljöön ravintola Gillet Bar & Bistro. Gilletissä juhlistetaan hyvää elämää rennon tyylikkäissä tiloissa, laadukkaan ruoan ja juoman äärellä. Ravintolakokonaisuuteen kuuluu katutason ravintolatilat, toisen kerroksen juhlatila sekä paikan sydän; sisäpihan talvipuutarhamainen Lasipiha baareineen. Gilletin ravintoloitsijana toimii perheyritys Ravintolakolmio-konserni.

Koli on ainutlaatuinen talvilomakohde, joka tarjoaa yhdellä kertaa kansallismaiseman ja Lapin talviulkoilumahdollisuudet25.1.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Koli tarjoaa elämyksen, jota ei ole mahdollista kokea missään muualla Suomessa: hiihtokeskuksen, joka sijaitsee kansallispuistossa, rakastetun kansallismaiseman syleilyssä. Kansallispuisto on tunnettu vilkkaana kesälomakohteena, mutta nykyään se on myös täysverinen talviurheilukeskus laskettelurinteineen, lumikenkäreitteineen ja retkiluisteluratoineen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme