Pohjois-Savon ELY-keskus

Koljonvirran alueella alkaa kevyen liikenteen väylän rakentaminen välillä Vt 27-Punahovintie, Iisalmi

Jaa

Mt 16165 ja Mt 16173 kevyen liikenteen järjestelyjen rakentaminen käynnistyy Iisalmessa kesäkuun puolessa välissä. Tavoitteena on kevyen liikenteen turvallisuuden parantaminen ja väyläverkon täydentäminen ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Rakentamistyöt aloitetaan kesäkuun puolessa välissä hyötypuunkaadolla ja uuden kevyen liikenteen väylän rakentamisella. Syyskuussa aloitetaan Tossavaisen rataylikulkusillan rakentaminen. Kokonaisuudessaan työmaa valmistuu juhannukseen 2022 mennessä.

Haittaa liikenteelle

Liikenteelle aiheutuu haittaa maanteillä 16165 ja 16173, johtuen alennetuista ajonopeuksista ja työmaaliikenteestä. Työaikaiset nopeusrajoitukset työmaan alueella ovat pääsääntöisesti 50 km/h. Tarpeen mukaan käytetään myös nopeusrajoitusta 30 km/h.

Liikkujilta toivotaan varovaisuutta

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta. Erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden toivotaan kiinnittävän huomiota muuttuviin liikennejärjestelyihin sekä työmaaliikenteeseen. Autoilijoilta pyydetään varovaisuutta, koska Mt 16165 ja Mt 16173 on paljon työmaaliikennettä.

Työn rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana Oteran Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin miljoona euroa.

Työt saadaan valmiiksi vuoden 2022 kesäkuun loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Reijo Hakanen
p. 050 350 9761
Keski-Suomen ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Oteran Oy
Arsi Tukio
p. 0504771279

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

ELY-keskus kartoittaa perinnemaisemia ja etsii kunnostuskohteita Pohjois-Savossa1.6.2021 08:31:01 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskuksen biologit kartoittavat maakunnan perinnemaisemia jälleen tulevana kesänä. Inventoinnit ajoittuvat kesä-elokuulle ja painottuvat Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven, Iisalmen ja Lapinlahden alueille. Aiemmin inventoitujen kohteiden tiedot päivitetään ja lisäksi kartoitetaan uusia kohteita, kuten maatalouden ympäristösopimuksilla hoidettavia alueita sekä maanomistajien ilmoittamia kohteita.

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 27.5.202127.5.2021 10:27:16 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,56. Pinta lienee tämän kevään osalta ylimmillään. Nyt taso on 9 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Lisäjuoksutukset ovat olleet täysitehoisesti käynnissä Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken säännöstelypadosta jo kaksi kuukautta. Juoksutuksia jatketaan niin kauan, että vedenpinta kääntyy selvästi laskuun Kallavedessä. Iisalmen reitillä tulvahuiput olivat latvajärvissä jo huhtikuun viimeisinä päivinä ja Onkivedessä toukokuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäisen huipun jälkeen tuli toinen matalampi nousu pitkän viileän sääjakson jälkeen. Säännöstellyissä Kiuruvedessä, Porovedessä ja Onkivedessä pinnat on saatu laskettua kesäajan lupatasoihin. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet lienevät lähellä huippuaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä, missä nousuvaraa luvan ylärajaan on 15 cm. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 48 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen v

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme