Helsingin yliopisto

Kollegium talks -keskustelusarjan teemana kansalaisuus maanantaisin 12.11.–10.12. Tiedekulmassa

Jaa

KOLLEGIUM TALKS keskustelusarja ”Hei kansalainen!” puhuttelee jokaista. Kyseessä on Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin ja Tiedekulman suomenkielinen keskustelusarja. Eduskuntavaalien alla pureudutaan siihen, mitä sanalla kansalaisuus oikeastaan tarkoitetaan. Millaisia oikeuksia ja velvollisuuksia kansalaisuuteen liitetään, ja miten ne ovat muuttuneet historian saatossa? Onko kansalaisuuden käsite määriteltävä uudelleen nykymaailmassa, jossa kansallisvaltio ei enää toimi itsestään selvästi kansalaisuuden perustana?

Keskustelijoina on tutkijoita, ajattelijoita ja toimijoita yhteiskunnan eri alueilta, ja puhetta siivittää tutkijakollegiumin tutkija. Tilaisuudet järjestetään Tiedekulman Stagella (Yliopistonkatu 4), ja ne ovat katsottavissa myös verkossa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Ohjelma:

Ma 12.11 klo 17–18.30 Kansalaisuus globaalissa maailmassa

  • Puhu­jat: Näyt­telijä-ohjaaja-käsikir­joit­taja Noora Dadu, dosentti Ari Hirvonen (HY)
  • Puheen­johtaja: Susanna Lind­berg (Tutkijakollegium)

Ma 19.11 klo 17–18.30 Kansalaisuus ja vaikuttaminen

  • Puhu­jat: Kir­joit­taja Maryan  Ab­dulkarim, Trasekin puheen­johtaja Panda Eriks­son, pro­fessori Mikko Le­htonen (TaY) 
  • Puheenjohtaja: Hanna Ylöstalo (Tutki­jakollegium)

Ma 26.11 klo 17–18.30 Kansalaisvelvollisuudet

  • Puhu­jat: Dosentti Maijastina Kahlos (HY), kir­jailija Jo­hanna Sin­is­alo, Pro­fessori Teemu Tall­berg (Maan­puolus­tuskorkeak­oulu)
  • Puheenjohtaja: Ritva Palmén (Tutki­jakollegium)

Ma 3.12 klo 17–18.30 Kansalaisuuden rajat

  • Puhu­jat: Sar­jak­uvataiteilija Warda Ahmed, Väitöskir­jatutkija Vesa Heikkinen (HY), Akatemi­atutkija Jo­hanna Leinonen (Siir­to­laisuus­in­stituutti)
  • Puheenjohtaja: Visa Kurki (Tutki­jakollegium)

Ma 10.12 klo 17–18.30 Ympäristö, kansalaisuus ja ilmastovaalit

  • Puhu­jat: Näytelmäkir­jailija-ohjaaja-näyt­telijä Leea Klemola, BIOS-tutkimusyk­sikön tutkija, tohtori Ville Lähde
  • Puheenjohtaja: Jouni Tilli (Tutki­jakollegium)

**

Seuraa Tutkijakollegiumia sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/helsinkicollegium/

https://twitter.com/HCollegium

#KollegiumTalks

Katso Tiedekulman tapahtumat suorina lähetyksinä tai tallenteina: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele

Parhaat palat näet myös Tiedekulman YouTube-kanavalta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Projektisuunnittelija Kaisa Kaakinen, Tutkijakollegium, kaisa.kaakinen@helsinki.fi, 02941 22493

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tutkijakollegium lyhyesti

Tutkijakollegium on humanistis-yhteiskuntatieteelliseen huippututkimukseen keskittynyt itsenäinen yksikkö Helsingin yliopistossa. Tutkijakollegiumissa keskitytään erityisesti tieteenalojen rajat ylittävään sekä tieteen menetelmiä ja teoreettisia taustaoletuksia koskevaan tutkimukseen. Kollegium osallistuu aktiivisesti myös Helsingin yliopiston tohtorikoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Nubbenin levyt – Taiteilija Lars-Gunnar Nordström jazzkeräilijänä -teoksen julkistustilaisuus 28.3.20.3.2019 14:35:23 EETKutsu

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström (1924–2014) oli ei-esittävän taiteen edelläkävijöitä Suomessa ja intohimoinen jazzmusiikin ystävä. Jazzharrastus syttyi vuonna 1941, kun hän kuuli radiosta Duke Ellingtonin kappaleen Mood Indigo. 1950-luvun lopulla Nordström ryhtyi keräämään vinyylialbumeja, joita lopulta karttui yli 11 000 kappaletta. Kaikkinensa Nordström hankki 16 000 äänilevyä. Vuonna 2015 L-G Nordströmin Säätiö lahjoitti hänen jazzkokoelmansa Kansalliskirjastolle. Nyt julkaistava teos Nubbenin levyt – Taiteilija Lars-Gunnar Nordström jazzkeräilijänä (Kansalliskirjasto 2019) kertoo keräilijästä, keräilemisestä, levykokoelmasta ja taiteesta – sekä tietenkin jazzista. Teoksen on kirjoittanut kulttuurihistorian tutkija Janne Mäkelä. Oheisartikkelien kirjoittajina ovat jazzhistorian asiantuntijat Pekka Gronow ja Matti Laipio. Teoksen julkaisutilaisuus järjestetään Kansalliskirjaston auditoriossa (Yliopistonkatu 1, Helsinki) torstaina 28.3. klo 14 alkaen. Ilmoittautumiset osoitteessa www.l

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme